Kalifornská skupina Pala Band of Mission Indians predá spoločnosť Pala Interactive, ktorá je väčšinovým vlastníkom softvéru a služieb iGaming, spoločnosti Boyd Gaming Corporation.

Kmeňový prevádzkovateľ uzavrel konečnú dohodu, na základe ktorej sa vlastníctvo podniku prevedie na spoločnosť Boyd Gaming za celkovú cenu vo výške 170 miliónov USD. Dodávateľ iGamingu, ktorý bol založený skupinou Pala Band of Mission Indians v roku 2013, ponúka systém správy hráčov, kasíno, poker, integrované športové, sociálne kasíno a pokerové platformy, ako aj administrátorské služby.

Náš tím stál na pri vytváraní online hernej platformy,“ povedal Robert Smith, predseda Pala Band of Mission Indians.

Spojili sme najlepšie mozgy v tomto odvetví, aby sme vybudovali a nakoniec aj zrealizovali projekt, ktorý sa nakoniec stal veľmi úspešným podnikom.“

ZDROJ: Pala Interactive

Akvizícia spoločnosti firmou Boyd prichádza po tom, čo Pala Interactive získala licenciu na pôsobenie ako dodávateľ na regulovanom trhu v Ontáriu, ktorý sa čoskoro spustí. Transakcia podlieha preskúmaniu a schváleniu regulačnými orgánmi a očakáva sa, že bude uzavretá do prvého štvrťroka 2023.

Jim Ryan, generálny riaditeľ spoločnosti Pala Interactive, povedal: „Je to výsledok značnej kapitálovej investície a množstva tvrdej práce zamestnancov tímu Pala a spoločnosti Pala Interactive na vybudovaní modernej online hernej platformy a podniku prispôsobeného severoamerickému regulovanému trhu s hrami.

Akvizícia spoločnosti Pala Interactive spoločnosťou Boyd Gaming stavia podnik do ďalšej fázy rastu, ktorá zahŕňa vývoj a realizáciu stratégie iGaming pre Boyd Gaming a pokračujúci záväzok investovať a rozvíjať podnikanie spoločnosti Pala v oblasti B2B,“ dodal Jim Ryan.

ZDROJ: BOYD GAMING

Boyd Gaming Corporation

Boyd Gaming Corporation je americká herná spoločnosť so sídlom v Paradise v Nevade. Spoločnosť naďalej riadi rodina zakladateľa Sama Boyda pod vedením Samovho syna Billa Boyda, ktorý v súčasnosti zastáva funkciu výkonného predsedu spoločnosti po tom, čo v januári 2008 odišiel do dôchodku z funkcie generálneho riaditeľa.

Cena akcií: (NYSE) 69,13 USD +1,49 (+2,20 %)

Generálny riaditeľ:               Keith E. Smith (január 2008-)

Sídlo spoločnosti:                 Las Vegas, Nevada, Spojené štáty americké

Počet zamestnancov:          25,000 (2020)

Zakladateľ:                          Sam Boyd

Spoločnosť bola založená: január 1975, Las Vegas, Nevada, Spojené štáty americké