Očakáva sa, že spoločnosť Lottomatica sa začne obchodovať 3. mája. Jej IPO ale bolo ocenené na spodnej hranici očakávaného cenového rozpätia.

Talianska spoločnosť Lottomatica, ktorá sa zaoberá hazardnými hrami, uviedla, že svoje akcie v rámci prvotnej verejnej ponuky (IPO) ocenila na 9 EUR (9,93 USD), čo je spodná hranica jej cieľového rozpätia. Pri tejto cene by spoločnosť debutovala na milánskej burze 3. mája s trhovou kapitalizáciou 2,27 mld.

Poskytovateľ hazardných hier ponúka stávky na športové a iné podujatia online aj v obchodoch v celom Taliansku. Napriek svojim ambíciám sa jej IPO zatiaľ nepodarilo uskutočniť. Lottomatica uviedla, že v tomto roku chce dosiahnuť stredný základný zisk vo výške 560 mil. EUR. Vo finančnej správe spoločnosti Lottomatica za rok 2022 sa uvádza, že rast tržieb posunul podnik do ziskovosti počas prvého celého roka obchodovania od akvizície spoločnosti. Počas tohto obdobia Lottomatica vykázala čistý zisk vo výške 79,3 mil. EUR.

ZDROJ: pixabay.com

Lottomatica je vo vlastníctve súkromnej kapitálovej spoločnosti Apollo Global Management. Voľne obchodovateľný podiel bude predstavovať 26,5% základného imania, ale môže sa zvýšiť až na 30,5%.

Spoločnosť Lottomatica očakáva, že obchodovanie sa začne 3. mája a stanovila počiatočnú cieľovú cenu 9 až 11 EUR za akciu.

Cieľom IPO spoločnosti Lottomatica, ktoré prebiehalo od 24. do 27. apríla, bolo získať 600 mil. EUR, ktoré pozostávali zo 425 miliónov novo emitovaných akcií a 175 miliónov akcií, ktoré mal predať existujúci investor Gamma Topco.

Spoločnosť Gamma poskytla investičnej spoločnosti Goldman Sachs opciu na nákup ďalších takmer 20 miliónov akcií, ktorá sa má uplatniť v období do 30 dní po začatí obchodovania s akciami na burze Euronext Miláno. To predstavuje približne 15% z celkového počtu ponúkaných akcií.