Redakcia magazínu Winsider prináša v spolupráci s dlhoročným expertom na športové stávkovanie výber športových podujatí, ktoré sa oplatí sledovať. Čo (a ako) tipovať tento víkend?

Nedeľa 27.3.

Formula 1   Veľká cena Saudskej Arábie    Max Verstappen

Už tri mesiace po prvej návšteve sa F1 opäť vracia na okruh Jeddah v Saudskej Arábii. Situácia je však diametrálne odlišná, keďže sa od tejto sezóny preteká už s úplne novou generáciou monopostov F1 a akékoľvek porovnávanie s výsledkami a výkonnosťou pretekárov na jednotlivých okruhoch z minulej sezóny je teda úplne zbytočné. Oproti minulej sezóne urobili organizátori na trati niekoľko vylepšení predovšetkým ohľadom viditeľnosti, čím výraznou mierou zvýšili bezpečnosť jazdcov. Taktiež rozšírili trať vo finálnej 27-ej zákrute, efektom čoho sa jednotlivé kolá budú jazdiť ešte rýchlejšie ako minulý rok.

Po VC Bahrainu musíme favoritov opäť vidieť v monopostoch Ferrari, veľkou konkurenciou im však budú jazdci Red Bull-u, ktorí sa v Bahraine jazdcom Ferrari rýchlostne vyrovnali, avšak doplatili na technické problémy v závere pretekov. Nemožno odpisovať ani Mercedes, avšak je veľmi nepravdepodobné, že počas krátkej prestávky od prvých pretekov dokážu mechanici vyriešiť problémy na monoposte a výkonnostne sa dotiahnuť na monoposty Ferrari a Red Bull-u. Na vysokorýchlostnej trati v Saudskej Arábii uvidíme vzrušujúce divadlo, v ktorom si to podľa nášho názoru o víťazstvo jednoznačne rozdajú jazdci Ferrari a Red Bull-u.

Red Bull by mal mať výhodu vo vysokorýchlostných zákrutách a na rovinkách, Ferrari naproti tomu v zákrutách pomalších. Keďže na okruhu Jeddah prevažujú vysokorýchlostné zákruty a rovinky, tak v týchto pretekoch určite viac veríme Maxovi Verstappenovi a monopostom Red Bullu, ako jazdcom zo stajne Ferrari.

ZDROJ: peakpx.com< Max Verstappen

Náš tip: Max Verstappen –  V        Kurz – 2.5