Krátko po tom, čo sa spoločnosť Parimatch Tech pripojila k celosvetovému úsiliu podporiť Ukrajinu v boji proti ruskej vojenskej agresii darom vo výške 30 miliónov UAH (1 milión USD), oznámila, že ukončí svoju činnosť v Rusku. Bet365 urobila podobné oznámenie.

Globálny vývojár technológií pre zábavný priemysel Parimatch Tech oznámil, že ukončí všetky operácie na území Ruska a stiahne svoju franšízu z tejto krajiny. Spoločnosť, ktorá bola pôvodne založená v roku 1994 v hlavnom meste Ukrajiny, Kyjeve, ako odôvodnenie svojho rozhodnutia uviedla „vojenskú agresiu“ Ruska na Ukrajine.

ZDROJ: Parimatch

Všetka potrebná dokumentácia o ukončení franšízy bola zaslaná spoločnosti Betring LLC, ktorá v roku 2016 udelila spoločnosti Parimatch právo otvoriť ruskú franšízu. Prevádzkovateľ uviedol, že zachová svoje záruky pre zamestnancov, ktorí opustili Ukrajinu pred začiatkom ruskej vojenskej agresie. Spoločnosť tiež prisľúbila, že im bude naďalej vyplácať mzdy a prijímať nových zamestnancov na Ukrajine.

Spoločnosť Parimatch tiež informovala verejnosť o svojom zámere zaviesť viac obmedzení týkajúcich sa značky v sponzorských zmluvách zahŕňajúcich Rusko. Týka sa to aj partnerstva, na základe ktorého sa stala oficiálnym partnerom španielskej prvej ligy v regióne Spoločenstva nezávislých štátov, ktorý zahŕňa Rusko.

V oficiálnom vyhlásení vydanom spoločnosťou Parimatch sa v súvislosti so súčasnou situáciou spomínajú hrdé ukrajinské korene prevádzkovateľa a veľká láska k tomuto národu. Spoločnosť 28. februára spustila fond vo výške 30 miliónov UAH (1 milión USD) na priamu podporu ozbrojených síl krajiny potravinami, liekmi a muníciou. V júni 2021 sa spoločnosť Parimatch Tech stala partnerom Ukrajinskej ešportovej federácie a súhlasila s prevádzkovaním ešportových majstrovstiev v krajine.

Spoločnosť Bet365 už nebude pôsobiť v Rusku

Popredná online stávková spoločnosť Bet365 tiež oznámila, že ukončí všetky operácie na území Ruska po tom, čo už prestala prijímať nové registrácie účtov a nové vklady. Ruskí zákazníci prevádzkovateľa si budú môcť ešte do 15. marca vybrať akékoľvek finančné prostriedky zo svojich účtov. Bet365 tiež požiadala svojich partnerov, aby prestali používať akékoľvek identifikačné a marketingové prvky jej značky na propagáciu v Rusku. Hoci prevádzkovateľ neposkytol jasné vysvetlenie svojho rozhodnutia, náhoda v súčasnom kontexte môže byť menej pravdepodobná.

ZDROJ: bet365

Spoločnosť Statscore, ktorá poskytuje športové údaje z Poľska, tiež oznámila, že už nebude dodávať aktuálne športové informácie a štatistiky zo športových turnajov konaných v Rusku a Bielorusku. Rusko bolo vyradené z majstrovstiev sveta vo futbale a z národnej hokejovej ligy. Gazprom Arena v Petrohrade, ktorá mala hostiť Ligu majstrov UEFA, bola nahradená štadiónom Stade de France v Saint-Denis v Paríži.