Podľa najnovších údajov, ktoré zverejnil Úrad pre inšpekciu a koordináciu hazardných hier v Macau (DICJ), vzrástli hrubé príjmy z hazardných hier (GGR) vo februári medziročne o 6%.

Podľa najnovších údajov, ktoré zverejnil Úrad pre inšpekciu a koordináciu hazardných hier (DICJ) v Macau, vzrástli hrubé príjmy z hazardných hier (GGR) vo februári medziročne o 6%.

GGR za tento mesiac dosiahli 7,76 miliardy macajských dolárov (845,9 milióna EUR), čo je do veľkej miery v súlade s očakávaniami analytikov, ktorí za toto obdobie očakávali rast o 7%. Dôvodom bolo silné obdobie lunárneho nového roka, ktoré zaznamenalo nárast cestovného ruchu na ostrovnom území.

ZDROJ: WINARCH

Napriek pozitívnym číslam, ktoré vykazujú 35% medzimesačný nárast, však GGR za tento mesiac klesol o 69% v porovnaní s februárom 2019 pred pandémiou.

Počas lunárneho Nového roka zaznamenali prevádzkovatelia hazardných hier v Macao výrazné zisky, aj keď údaje o cestovnom ruchu boli v tomto období mierne pod prognózami vlády. Dôvodom boli prísnejšie obmedzenia pre návštevníkov z Číny v Macao, ktoré vyžadovali, aby všetci turisti mali negatívny test do 48 hodín po príchode do Macaa.

Spoločnosť Wynn Resorts zaznamenala počas sviatkov nárast počtu VIP aj prémiových masových hráčov. Spoločnosť oznámila, že pokles počtu hráčov sa pohyboval na úrovni 60% a 88% úrovne lunárneho nového roka 2019. Spoločnosť MGM China medzitým oznámila, že jej návštevnosť sa vrátila na 85% úrovne spred pandémie.