Spoločnosť Allwyn privítala rozhodnutie Komisie pre hazardné hry, ktorá schválila akvizíciu skupiny Camelot UK Lotteries od Ontario Teachers‘ Pension Plan Board.

Vo vyhlásení skupiny sa uvádza: „Allwyn víta správu, že Komisia pre hazardné hry schválila akvizíciu spoločnosti Camelot UK Lotteries Limited od Ontario Teachers‘ Pension Plan Board.“

Spoločnosť Allwyn sa dohodla na prevzatí spoločnosti v novembri 2022. Ako už bolo uvedené, cieľom transakcie je pomôcť uľahčiť hladký prechod prevádzkovania The National Lottery, keďže spoločnosť Allwyn sa od februára 2024 stane prevádzkovateľom Národnej lotérie na základe štvrtej licencie.

ZDROJ: shutterstock.com

Dnešný deň predstavuje dôležitý míľnik na našej ceste stať sa prevádzkovateľom The National Lottery,“ povedal Robert Chvátal, generálny riaditeľ spoločnosti Allwyn Group a dočasný generálny riaditeľ spoločnosti Allwyn UK. „Akvizícia spoločnosti Camelot pomôže zabezpečiť hladký prechod z tretej na štvrtú licenciu a zároveň spojí kolektívne odborné znalosti a technické know-how dvoch veľmi skúsených prevádzkovateľov lotérií.“

Sme nadšení, že môžeme spoločnosť Camelot privítať v rodine Allwyn. Spája nás naša spoločná vášeň: chrániť a zlepšovať britskú národnú lotériu a dobročinné veci, ktoré podporuje.“

Po dokončení akvizície dôjde k viacerým zmenám v predstavenstve a manažérskom tíme spoločnosti Camelot, pričom finančná riaditeľka spoločnosti Camelot Clare Swindellová a obchodný riaditeľ Neil Brocklehurst sa stanú riadiacimi spolupracovníkmi a budú viesť skupinu do konca platnosti tretej licencie v januári 2024.

ZDROJ: Allwyn

Predseda predstavenstva spoločnosti Camelot Sir Hugh Robertson a generálny riaditeľ Nigel Railton odstúpia z funkcie a novým predsedom sa stane Sir Keith Mills. Stane sa tak po uzavretí transakcie, ktorá podlieha schváleniu regulačných orgánov.

V komentári k zmenám Chvátal uviedol: „Chcel by som poďakovať Sirovi Hughovi a Nigelovi za ich prínos k úspechu Národnej lotérie. Som rád, že môžem vymenovať Clare a Neila za spolupracovníkov, ktorí majú obrovské skúsenosti s prevádzkou Camelotu a The National Lottery.