Svetový herný priemysel sa spája, aby podporil obyvateľov Ukrajiny prostredníctvom zbierky pre charitatívnu organizáciu Choose Love.

Cieľom iniciatívy Herný priemysel pre Ukrajinu je vyzbierať 250 000 libier pre ľudí vysídlených vojnou na Ukrajine, pričom celý výťažok bude venovaný na zbierku Choose Love’s Ukraine Crisis Fundraiser.

Okrem toho iniciatíva vyzýva spoločnosti, ktoré majú nepoužívaný reklamný tovar, ako sú power banky, uteráky, fľaše na vodu a oblečenie, aby tieto predmety darovali na pomoc.

ZDROJ: peakpx.com

Za posledný týždeň utieklo z Ukrajiny viac ako 350 000 ľudí a organizácia Choose Love zbiera peniaze na podporu poskytovania nevyhnutnej pomoci a služieb tým, ktorí sú stále v krajine, ako aj tým, ktorí utekajú pred konfliktom. Patrí sem urgentná zdravotná starostlivosť, potraviny, prístrešie, oblečenie, právna pomoc, podpora pre komunitu LGBTQIA+ a podpora duševného zdravia.

Odvetvie hazardných hier má silné väzby na Ukrajinu, pričom v krajine pracuje množstvo prevádzkovateľov a dodávateľov alebo tam má svoje tímy.

Väčšina organizácií zamestnáva ľudí z Ukrajiny alebo podnikala v tomto regióne. Spriatelili sa,“ uviedol hovorca spoločnosti Gaming Industry for Ukraine.

Svetový herný priemysel je rodina a v posledných dňoch sa jasne ukázala sila zodpovednosti, ktorú cíti pri poskytovaní podpory obyvateľom Ukrajiny, a preto sme začali túto kampaň, ktorá nám umožní spolupracovať a Ukrajincom pomôcť.“

Po rozsiahlom prieskume sme dospeli k záveru, že Choose Love využije vyzbierané prostriedky najrýchlejšie a najefektívnejšie tým, že pomôže tým, ktorí to najviac potrebujú. Vieme, že mnohí už spustili vlastné inšpiratívne snahy, ale my sme to pripravili pre tých, ktorí si neboli istí, ako sa zapojiť alebo ktorú zbierku si vybrať, aby získali rýchlu a účinnú podporu. Spoločnou prácou môžeme tiež ukázať, ako môže byť toto odvetvie silou dobra.“

ZDROJ: peakpx.com

Choose Love je charitatívna organizácia, ktorá sa venuje podpore utečencov na celom svete. Zaväzuje sa, že urobí „všetko, čo je potrebné, aby poskytla utečencom a vysídleným ľuďom všetko od záchranných pátracích prác a záchranných člnov až po potraviny a právne poradenstvo„.

Zvyšujeme hlasy a zviditeľňujeme utečencov a mobilizujeme verejnú podporu pre agilné komunitné organizácie, ktoré poskytujú životne dôležitú podporu utečencom na migračných trasách po celom svete,“ uvádza charita.

Spoločnosť Clarion Gaming plne podporuje túto kampaň a vyzýva všetky zainteresované strany, aby darovali, čo môžu.

Ako organizátorovi podujatí je naším cieľom spájať celé odvetvie,“ povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Clarion Gaming Alex Pratt. „V priebehu rokov zohrávali ústrednú úlohu ukrajinskí prevádzkovatelia a dodávatelia. Ukrajina je centrom technologických inovácií, ktoré sú hnacou silou pokroku v odvetví, a od minulého roka aj významným novým trhom pre prevádzkovateľov.“

Podobne ako zvyšok sveta, to, čo sme videli odohrávať sa na Ukrajine, nás ako tím šokovalo. Je to tragédia. Toto odvetvie je však postavené na spolupráci a my by sme mali využiť tohto ducha a urobiť to málo, čo môžeme, aby sme podporili našich kolegov z odvetvia, ich rodiny a širšie ukrajinské obyvateľstvo.“

ZDROJ: peakpx.com

„Prosím, dajte, čo môžete.“

Na finančnú zbierku Herný priemysel pre Ukrajinu môžete prispieť tu.

Spoločnosti, ktoré majú prebytočné zásoby, ktoré môžu poskytnúť na pomoc, by mali kontaktovať Karolínu Pelc: karolinapelc@beyondplay.io.