Spoločnosť International Game Technology (IGT) dohodla 20-ročné predĺženie zmluvy s lotériou na Rhode Island. Zostáva tak výhradným dodávateľom riešení a služieb pre lotérie, iLottery, okamžité lotérie a videolotérie do roku 2043.

Skupina zaoberajúca sa hernými technológiami uviedla, že jej dcérska spoločnosť IGT Global Solutions Corporation bude počas trvania dohody naďalej poskytovať svoje riešenia a služby prevádzkovateľovi lotérie a zaviazala sa, že v štáte udrží 1 100 pracovných miest. Potvrdenie prichádza po tom, ako štátne regulačné orgány minulý rok prijali zákon povoľujúci predĺženie platnosti zmluvy.

Podľa podmienok novej dohody spoločnosť IGT vytvorí spoločný podnik so spoločnosťou Bally’s Corporation, ktorý sa od januára 2023 stane výhradným dodávateľom videolotériových terminálov pre lotériu. Spoločnosť IGT tiež v tomto roku nahradí centrálny lotériový systém Rhode Island Lottery založený na žrebovaní svojím produktom Aurora a všetkými súvisiacimi lotériovými terminálmi a telekomunikačnými zariadeniami.

ZDROJ: peakpx.com

Spoločnosť IGT nahradí centrálny systém videolotérie lotérie v roku 2025 a v roku 2023 zmodernizuje svoj systém iLottery, ktorý ponúkne rozšírený súbor analytických funkcií. Zaviazala sa nahradiť všetky centrálne systémy svojou najnovšou technológiou v rokoch 2033 až 2035.

Skupina bude aj naďalej výhradným tlačiarom a dodávateľom okamžitých žrebov pre lotériu.

Mark Furcolo, riaditeľ lotérie Rhode Island, povedal: „Lotéria Rhode Island dlhodobo spolupracuje so spoločnosťou IGT a v priebehu uplynulých rokov využila mnohé inovácie IGT vrátane atraktívnych riešení iLottery a nových sofistikovaných spôsobov tlače žrebov, ktoré sú teraz súčasťou nášho rastúceho portfólia.“

V júni 2021 guvernér Rhode Islandu Dan McKee podpísal legislatívu, ktorú v máji 2021 schválilo valné zhromaždenie Rhode Islandu, a ktorá lotériu oprávňuje na uzavretie predĺženia zmluvy s dodávateľom systému. V súvislosti s predĺžením spoločnosť IGT súhlasila s určitými iniciatívami v oblasti hospodárskeho rozvoja, vrátane súhlasu so zachovaním 1 100 pracovných miest na Rhode Islande a minimálnej mzdy na Rhode Islande počnúc rokom 2022, zaplatením celkovej sumy 27 miliónov USD štátu (13,5 milióna USD v každom roku 2023 a 2024) a investovaním 155 miliónov USD na Rhode Islande do roku 2043.

Jay Gendron, prevádzkový riaditeľ globálnej lotérie spoločnosti IGT, povedal: „História spoločnosti IGT má korene na Rhode Island, keďže ide o jeden z najúspešnejších high-tech startupov, pričom lotéria na Rhode Islande bola naším prvým zákazníkom. Kvalitná práca a skvelí ľudia spoločnosti IGT sú základom nášho úspechu a jedným z dôvodov, prečo sme mohli podporovať lotériu v jej vývoji počas nášho desaťročia trvajúceho partnerstva. Počas nasledujúcich 20 rokov sme odhodlaní poskytovať bezkonkurenčné herné zážitky, ktoré zaujmú hráčov a podporia maximálny rast tretieho najväčšieho zdroja príjmov Rhode Islandu.“

Lotéria Rhode Island previedla vo fiškálnom roku 2020 do štátneho všeobecného fondu 293,9 milióna USD. Pred pandémiou bolo toto číslo v roku 2019 takmer 400 miliónov USD.

Podľa zákona prijatého minulý rok zákonodarcovia súhlasili s tým, že zálohová platba štátu sa zvýši z 25 na 27 miliónov USD, zatiaľ čo finančný záväzok spoločnosti IGT na Rhode Islande bude stanovený na 155 miliónov USD. Spoločnosti IGT aj Bally’s sa tiež dohodli, že si ponechajú sídlo v hlavnom meste štátu Providence najmenej do roku 2043.

Okrem toho sa má zvýšiť záväzok na financovanie programov na riešenie problémov s hazardnými hrami z minimálnej sumy 125 000 USD na minimálne 200 000 USD.

ZDROJ: IGT

Rhode Island

Rhode Island, americký štát v Novom Anglicku, je známy piesočnatým pobrežím a prímorskými koloniálnymi mestami. Nachádza sa tu niekoľko veľkých miest vrátane Newportu, ktorý je preslávený plachtením a sídlami z obdobia pozlátenej éry, ako napríklad The Breakers.

Hlavné mesto: Providence

Oblasť: Providence, 3,144 km²

Počet obyvateľov: 1,059 milióna (2019)

Guvernér: Daniel McKee (Demokratická strana)