Od 1. januára vznikne Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR. Národná lotériová spoločnosť TIPOS prechádza od januára 2024 z Ministerstva financií SR pod správu Ministerstva cestovného ruchu a športu SR.

JUDr. Ing. Peter Deďo, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a.s.

Od 1. januára vznikne Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR. Vyplýva to z novely tzv. kompetenčného zákona, ktorú v predposlednú decembrovú stredu schválili poslanci Národnej rady SR. Z novely tiež vyplýva, že zakladateľská funkcia k národnej lotériovej spoločnosti TIPOS a správa akcií národnej lotériovej spoločnosti vo vlastníctve Slovenskej republiky prechádza z Ministerstva financií SR na Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR. TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. je v súčasnosti najväčším podporovateľom športu na Slovensku a chce si túto pozíciu upevniť a podporu ešte rozšíriť.

ZDROJ: tipos.sk

„Ako najväčší podporovateľ športu na Slovensku oceňujeme vznik nového Ministerstva cestovného ruchu a športu SR. Chceme, aby spoločnosť TIPOS odvádzala čo najvyššie odvody z hazardných hier do slovenského športu. V súvislosti s touto zmenou akcionára dôjde aj k úprave nášho podnikateľského plánu na rok 2024 tak, aby spĺňal požiadavky nového rezortu na ešte väčšiu priamu aj nepriamu podporu slovenských športovcov,“ uviedol JUDr. Ing. Peter Deďo, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ TIPOSu, ktorý nastúpil do vedenia spoločnosti 1. decembra 2023.