Spoločnosť Scientific Games oznámila, že zmení značku na „Light & Wonder“, aby tak vyjadrila posun skupiny k zameraniu sa na herné služby.

Nová značka bude podľa spoločnosti odrážať multiplatformový prístup skupiny k poskytovaniu hier pre kamenné kasína, online a mobilné zariadenia a na trhoch so sociálnymi hrami o reálne peniaze aj free-to-play.

V posledných mesiacoch skupina opustila niektoré sektory, aby sa viac zamerala na svoje herné podnikanie.

V októbri skupina uzavrela konečnú dohodu o predaji svojho lotériového podnikania súkromnej kapitálovej spoločnosti Brookfield Business Partners za 6,05 miliardy USD, pričom prvýkrát oznámila plány na odpredaj svojho lotériového podnikania v júni 2021.

Loterijná činnosť zahŕňa riešenia, ako sú okamžité a terminálové lotériové hry, športové stávky, lotériové systémy a maloobchodné technológie a online lotériový trh.

V roku 2021 sa spoločnosť Scientific Games tiež dohodla na odpredaji svojej divízie športového stávkovania OpenBet globálnej holdingovej spoločnosti Endeavor Group, ktorá sa zaoberá talentmi a mediálnymi agentúrami.

ZDROJ: BusinessWire

Súčasťou transformácie na podnik zameraný na hry bude aj spustenie novej webovej stránky lnw.com, ktorá bude obsahovať prehľad hier, platforiem, systémov, správy hráčskych účtov a hardvéru skupiny.

Spoločnosť Light & Wonder bude pôsobiť pod fiktívnym názvom až do ukončenia právnej zmeny názvu na jar 2022. V tom čase sa skupina začne obchodovať pod novým akciovým tickerom „LNW“.

Sme nadšení, že môžeme svetu predstaviť spoločnosť Light & Wonder, ktorá bude vytvárať skvelé hry a franšízy, ktoré hráčom ponúknu bezproblémový zážitok naprieč platformami,“ povedal šéf spoločnosti Light & Wonder Barry Cottle.

ZDROJ: BusinessWire

„Naša nová silná stratégia si vyžadovala novú silnú identitu, ktorá by nás odlíšila od ostatných, ako aj od našich jedinečných ponúk a schopností. Náš nový názov a identita vychádzajú z našej víťaznej stratégie stať sa poprednou spoločnosťou v oblasti multiplatformových hier a budú inšpirovať našich ľudí, aby vytvárali skvelé produkty pre našich hráčov.“

Už teraz máme prvotriedny tím poháňaný najšikovnejšími tvorcami hier v tomto odvetví a pri transformácii na rastúcu spoločnosť, ktorá investuje do našich ľudí a produktov, budeme našim hráčom slúžiť ešte lepšie, kdekoľvek a kedykoľvek budú hrať.