Spoločnosť Super Group bola schválená na kótovanie na newyorskej burze cenných papierov, pričom obchodovanie sa začalo 28. januára 2022 o 9:30 hod. východoamerického času pod akciovým označením SGHC. Super Group pôsobí ako materská spoločnosť spoločnosti Betway, ktorá sa zaoberá online športovým stávkovaním a hrami a prevádzkuje online kasíno Spin.  

Neal Menashe, generálny riaditeľ spoločnosti Super Group, uviedol: „Dnešný deň predstavuje vyvrcholenie dlhoročnej tvrdej práce. Vstupujeme na newyorskú burzu cenných papierov a sme nadšení, že môžeme vstúpiť na jeden z najzaujímavejších kapitálových trhov na svete a zaradiť sa medzi mnohé významné a popredné technologické a herné spoločnosti.“

„Skupina Super Group je odhodlaná pokračovať v práci s vlastnými dátami a technológiami a budovať rozpoznateľnosť značky v globálnom hernom svete. Pri našom napredovaní ako verejná spoločnosť sa budeme naďalej sústreďovať na náš hlavný záväzok, a to poskytovať našim zákazníkom kvalitné herné a technologické služby, ako aj na budovanie a udržiavanie dlhodobej hodnoty pre akcionárov.“

SGHC je holdingovou spoločnosťou pre globálne online športové stávkovanie a herné spoločnosti Betway a Spin. Skupina má licencie v 25 jurisdikciách v Európe, Amerike a Afrike. Prostredníctvom vlastného marketingu a analýzy údajov sa snaží poskytovať personalizovanú zákaznícku skúsenosť pre všetkých návštevníkov stránok.  

ZDROJ: sghc.com

Minulý rok bola zverejnená správa o tom, že skupina Super Group je blízko k vstupu na burzu s ocenením približne 5,1 miliardy USD (3,7 miliardy GBP).

Spoločnosť uzavrela dohodu so spoločnosťou Sports Entertainment Acquisition Corp, verejne obchodovanou akvizičnou spoločnosťou, ktorá jej má pomôcť uviesť skupinu online športových stávok na americký trh. Cieľom tejto fúzie bolo zabezpečiť, aby skupina Super Group mala kapacitu na pokračovanie svojich plánov na rast z hľadiska ponúkaných produktov a technológií.