Spoločnosť Novomatic Group odstupuje od svojej plánovanej účasti na veľtrhu ICE London 2022. Dôvodom tohto rozhodnutia je náročná situácia, ktorú spôsobuje Covid v Spojenom kráľovstve a v celej Európe. Novomatic Group tak nasleduje mnohých ďalších vystavovateľov, ktorí už svoju účasť na ICE London 2022 odvolali.  

Vo vyhlásení spoločnosti Novomatic sa uvádza: „Množstvo nepriaznivých aspektov – vrátane pandémie, logistických problémov a v neposlednom rade nepriaznivého a nevyhnutného náhradného termínu – vyústilo do situácie, v ktorej účasť na výstave už nie je z našej strany realizovateľná.“

ZDROJ: novomatic.com

„Situáciu je naďalej ťažké posúdiť, pretože pandémia vytvára podmienky, ktoré naďalej bránia bezpečnému cestovaniu, ako aj bezpečnému pobytu a účasti na tejto výstave. Berieme do úvahy okolnosti, ktoré v konečnom dôsledku viedli aj k zrušeniu účasti zo strany ďalších popredných vystavovateľov a účastníkov.“

Dodávateľ, ktorý zvyčajne zaberá obrovskú plochu na veľtrhu ExCel, dodal, že zdravie jeho zamestnancov, zákazníkov a partnerov je najvyššou prioritou; preto považuje stiahnutie sa z výstavy, hoci je nešťastné, za plne nevyhnutné. Podľa spoločnosti Novomatic sa toto rozhodnutie neprijímalo ľahko, keďže ICE je kľúčovým veľtrhom pre celý herný priemysel; organizácia „dúfa, že úspešná spolupráca bude môcť pokračovať za priaznivejších podmienok v roku 2023“.

Novomatic je medzinárodná spoločnosť pôsobiaca v oblasti gamblingu, ktorú v roku 1980 založil miliardár Johann Graf. V roku 2018 dosiahla celkové tržby vo výške 5,0 miliárd eur. Spoločnosť má pobočky v 43 krajinách a prevádzkuje aj kasína, a to aj na takých miestach, ako je Berlín a Santiago v Čile. Spoločnosť Novomatic je výrobcom a prevádzkovateľom herných technológií. Skupina prevádzkuje približne 214 000 herných terminálov a videoloterijných terminálov vo svojich viac ako 1 900 herných prevádzkach, ako aj prostredníctvom konceptov prenájmu.