Vývojárske štúdio Psyonix oznámilo partnerstvo s výrobcom vozidiel BMW. Na základe tejto spolupráce sa BMW stalo titulárnym sponzorom ešportového turnaja Rocket League Open a Rocket League Freestyle. Okrem toho Psyonix integruje do hry Rocket League aj nové vozidlo BMW M240i.

BMW Rocket League Open, ktorý sa začne 5. novembra, je druhým regionálnym turnajom v rámci európskeho okruhu RLCS 2021-22. Súťaž je dotovaná sumou vo výške 100 000 USD (73 380 GBP).

V rámci turnaja spoločnosť Psyonix nadviazala spoluprácu aj s freestylovými hráčmi Rocket League a zorganizovala dvojdňové freestylové podujatie s názvom BMW Freestyle Tournament. Najlepší hráči freestylového podujatia majú šancu vyhrať časť z poskytnutého výherného fondu vo výške 25 000 USD (18 348 GBP).

ZDROJ: rocketleague.com

Herný model auta bude k dispozícii od 4. do 10. novembra v samotnom hernom obchode Rocket League. Zaujímavosťou je, že model BMW sa objaví ako jazditeľné vozidlo v hre Rocket League skôr, ako bude k dispozícii v skutočnom svete.

BMW sa stáva najnovšou automobilovou značkou, ktorá spolupracuje so spoločnosťou Psyonix. V priebehu rokov spoločnosť Psyonix zabezpečila pre Rocket League partnerstvá okrem iného s NASCAR, Fordom, Formulou 1 a McLarenom. Vďaka tomu sa do hry dostalo množstvo vozidiel; od Batmobilu až po stvárnenia skutočných vozidiel, ako je napríklad McLaren 570S.

V roku 2020 spoločnosť Lamborghini spolupracovala s vývojárom hry na spustení ešportového podujatia s názvom Battle of the Bulls, v rámci ktorého hráči vyhrali okrem finančných cien aj vozidlo Huracán STO.