Britská komisia pre hazardné hry potvrdila, že dostala posledné žiadosti o licenciu na štvrtú národnú lotériu.

Verejná súťaž na licenciu národnej lotérie sa začala v auguste 2020 a pôvodne mala trvať jeden rok s cieľom vybrať víťaznú ponuku do septembra 2021. Po skončení prvej fázy ponukového konania sa však regulačný orgán minulý mesiac rozhodol pridať ďalšie štyri týždne na druhú fázu a ďalších šesť týždňov na vyhodnotenie ponúk Komisiou pre hazardné hry.

Súčasnému držiteľovi licencie Camelot bola zároveň predĺžená licencia o ďalších šesť mesiacov do februára 2024.

Komisia teraz začne proces hodnotenia, ktorý bude zahŕňať prezentáciu každého z uchádzačov pred regulačným orgánom s tým, že začiatkom roka 2022 Komisia pre hazardné hry oznámi preferovaného uchádzača.

ZDROJ: pixabay.com

„Sme potešení konečným počtom prijatých žiadostí, ktorý je bezprecedentný od začiatku fungovania národnej lotérie,“ povedal výkonný riaditeľ štvrtej súťaže o licenciu národnej lotérie (4NLC) John Tanner. „Komisia teraz tieto žiadosti vyhodnotí prostredníctvom transparentného a prísneho procesu.“

„Našou úlohou je zrealizovať čo najlepšiu súťaž – takú, ktorá je otvorená a spravodlivá, a ktorá zaručí ten najlepší výsledok pre hráčov lotérii. Tešíme sa na vymenovanie úspešného držiteľa licencie, ktorý bude stavať na dedičstve národnej lotérie, maximalizovať príležitosti pre inovácie a kreativitu a pritom bude chrániť osobitný štatút národnej lotérie.“

ZDROJ: pixabay.com

Komisia nezverejnila totožnosť uchádzačov, avšak je verejne známe, že o licenciu sa uchádza taliansky prevádzkovateľ lotérie Sisal, paneurópsky lotériový a herný gigant Sazka a najväčší indický prevádzkovateľ lotérie Sugal & Damani. Súčasný držiteľ licencie Camelot síce vyplnil dotazník uchádzača o licenciu ešte v októbri 2020, ale zatiaľ verejne nepotvrdil, či sa o účasť v tendri bude aj reálne uchádzať.

Spoločnosť Sisal tento týždeň oznámila vytvorenie nového poradného výboru na podporu svojej ponuky v súťaži o licenciu na národnú lotériu, pričom predsedom tohto výboru sa stal britský obchodný riaditeľ Karren Brady. V novej rade bude pôsobiť aj lord Victor Adebowale, člen Crossbench peer, predseda Social Enterprise UK a predseda a zakladateľ Collaborate, spolu s bývalým výkonným riaditeľom spoločnosti Asda a čestným predsedom Andy Clarkeom.

Ďalšími členmi sú skúsený medzinárodný operátor, riaditeľ spoločnosti Plc a private equity executive Gary Hughes, vedúci predstaviteľ kreatívneho priemyslu Spojeného kráľovstva MT Rainey a konzervatívny peer a bývalý minister kultúry lord Ed Vaizey.

Spoločnosť Sisal v rámci marketingových podporných aktivít už spolupracuje s telekomunikačným gigantom BT a britskou detskou charitatívnou organizáciou Barnardo’s.