Akcionári spoločnosti Score Media and Gaming (theScore) väčšinou hlasov schválili navrhovanú fúziu so spoločnosťou Penn National Gaming.

Na mimoriadnom valnom zhromaždení (12. októbra) sa 99,96 % hlasov akcionárov vyslovilo za transakciu, proti bolo len 0,04 %. Spoločnosť Penn sa v auguste dohodla na prevzatí spoločnosti theScore za 2,0 miliardy USD (1,47 miliardy GBP/ 1,73 miliardy EUR) v hotovosti a v akciách, pričom jej výkonný riaditeľ Jay Snowden uviedol, že plánuje presunúť stávkové produkty spoločnosti Penn na platformu, ktorá sa v súčasnosti buduje v spoločnosti theScore.

ZDROJ: pngaming.com

Spoločnosť theScore v súčasnosti vyvíja vlastnú platformu, ktorá je súčasťou širšej prevádzkovej zmeny v spoločnosti. Akvizícia podlieha ešte viacerým regulačným schvaľovacím procesom a ďalším právnym požiadavkám vrátane súhlasu akcionárov oboch podnikov. Akcionári spoločnosti Penn National Gaming musia o navrhovanej akvizícii ešte hlasovať, aj keď minister kanadského kultúrneho dedičstva minulý týždeň na základe kanadského zákona o investíciách už návrh schválil.

ZDRJ: thescore.com

Dohoda sa mala pôvodne uzavrieť začiatkom roka 2022, ale spoločnosť Penn minulý týždeň uviedla, že po schválení Najvyšším súdom Britskej Kolumbie sa teraz očakáva dokončenie transakcie už 19. októbra. Ak by sa transakcia uskutočnila podľa očakávaní, akcionári spoločnosti theScore by vlastnili približne 7 % nového zlúčeného podniku a súčasní akcionári spoločnosti Penn zvyšných 93 %.

theScore

Score Media and Gaming Inc. je verejne obchodovaná digitálna mediálna spoločnosť so sídlom v Toronte v Kanade, často označovaná ako theScore. Založil ju v roku 2012 John S. Levy, súčasný výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti. Spoločnosť vlastní a prevádzkuje digitálne športové médiá a platformy pre športové stávky. Spoločnosť predtým vlastnila aj televíznu sieť The Score Television Network, ktorú v októbri 2012 získala spoločnosť Rogers Communications a dnes je známa pod názvom Sportsnet 360. Transakcia nezahŕňala digitálne mediálne aktíva spoločnosti theScore vrátane jej mobilných aplikácií a webových stránok.

ZDROJ: thescore.com

V 1. štvrťroku 2020 využívalo mobilnú športovú aplikáciu theScore v priemere 4,3 milióna aktívnych používateľov mesačne na celom svete, z toho 62 % v Spojených štátoch, 27 % v Kanade a 11 % na iných medzinárodných trhoch. Spoločnosť je verejne obchodovateľná a do septembra 2020 bola kótovaná na burze TSX Venture Exchange, keď bola presunutá na burzu v Toronte. Od marca 2021 je theScore kótovaná na burze Nasdaq pod tickerom SCR.