V decembri sa v americkom Danville v štáte Virgínia začne výstavba kasína s rozpočtom 500 miliónov USD.

Spoločnosť Caesars Entertainment ešte 17. septembra 2021 zverejnila oficiálne vizualizácie rezortu Caesars Virginia, ktorého výstavba by sa mala začať koncom roka v Danville. Od novembra minulého roka spoločnosť Caesars Entertainment usilovne pracuje na príprave plánov pre projekt Caesars Virginia, ktorý bude zahŕňať 500 hotelových izieb, najmodernejšie kasíno, stávkovú kanceláriu Caesars Sportsbook, pokerovú herňu World Series of Poker Room, nové reštaurácie a veľa ďalších zábavných atrakcií.

ZDROJ:caesars.com

„Caesars Virginia bude turistickým lákadlom a ekonomickým motorom regiónu aj vďaka viac ako tisícke dobre platených pracovných miest, ktoré rezort vytvorí,“ povedal Anthony Carano, prezident a prevádzkový riaditeľ spoločnosti Caesars Entertainment. „Obyvatelia Danville nám dali vo voľbách mandát na vybudovanie rezortu svetovej úrovne a my sa tešíme, že dokážeme, že táto dôvera bola opodstatnená. Vybudujeme jedinečný rezort hodný ikonickej značky Caesars.“

„V priebehu posledných dvoch rokov sme ja, mestská rada a naši zamestnanci venovali veľkú pozornosť tomu, aby sme spolu s obyvateľmi a spoločnosťou Caesars Entertainment vypracovali plány na vytvorenie rezortu, ktorý bude mať pozitívny vplyv na mesto prostredníctvom nových daňových príjmov, pracovných miest, možností partnerstva s miestnymi podnikmi a doláre z cestovného ruchu,“ povedal starosta Danville Alonzo Jones, ktorý bol aj spolupredsedom výboru kampane „Caesars pre Danville“. „Sme presvedčení, že spoločnosť Caesars Virginia sa s úctou zhostí využitia nášho starého areálu Dan River Mills‘ Schoolfield a v Danville vytvorí priestor, na ktorý budú jeho obyvatelia hrdí.“

ZDROJ:caesars.com

Plány spoločnosti Caesars Virginia zahŕňajú: Kasíno Premier Destination Resort za 500 miliónov dolárov, čo je viac o 100 miliónov dolárov, ako sa pôvodne predpokladalo v uzatvorenej developerskej zmluve. Ďalej 500 izieb inšpirovaných miestnou scenériou, čo je viac o 200 izieb oproti plánu, kúpele, bazén a fitnes centrum. Kasíno uvedie viac ako 1 400 najmodernejších hracích automatov a stolových hier; ďalej pribudne Caesars Sportsbook, ktorý poskytne najlepší zážitok zo športového stávkovania vo svojej triede, pokerová miestnosť WSOP, živá pokerová miestnosť pomenovaná a nesúca sa v duchu legendárnej World Series of Poker s 25 stolmi, 40 000 štvorcových stôp konferenčných a kongresových priestorov so zábavným priestorom, ktorý pojme až 2 500 hostí, nové koncepty reštaurácií a barov, 900 pracovných miest priamo na stavbe a 1 300 nových pracovných miest v prevádzke rezortu.

ZDROJ: caesars.com

Caesars Entertainment, Inc. (NASDAQ: CZR) je najväčšou kasíno-zábavnou spoločnosťou v USA a jedným z najuniverzálnejších poskytovateľov kasíno-zábavných služieb na svete. Od svojho vzniku v meste Reno, NV, v roku 1937 sa spoločnosť Caesars Entertainment, Inc. rozrástla prostredníctvom rozvoja nových stredísk, rozširovania a akvizícií. Strediská spoločnosti Caesars Entertainment, Inc. fungujú predovšetkým pod značkami Caesars®, Harrah’s®, Horseshoe® a Eldorado®. Spoločnosť Caesars Entertainment, Inc. ponúka diverzifikované herné, zábavné a reštauračné zariadenia, jedinečné destinácie a kompletný balík mobilných a online hier a športových stávok. Všetky sú prepojené s jej špičkovým vernostným programom Caesars Rewards a spoločnosť sa zameriava na budovanie hodnoty u svojich hostí prostredníctvom jedinečnej kombinácie perfektných služieb, prevádzkovej dokonalosti a vedúceho postavenia v oblasti technológií. Spoločnosť Caesars sa zaviazala k starostlivosti o svojich zamestnancov, dodávateľov, miestnu komunitu a životné prostredie prostredníctvom svojho rámca PEOPLE PLANET PLAY.