V dôsledku pandémie COVID-19 prechádza svetové hospodárstvo temným obdobím. Odvetvie online kasín však každým dňom rastie.

Podľa štatistických údajov sa o internetový hazardný priemysel zaujíma čoraz viac ľudí. Deje sa tak s tým, ako sa nové stránky online kasín a rôzne stávkové platformy stávajú pre zákazníkov dostupnejšími. V súčasnosti si fanúšikovia stávkovania môžu vychutnať video poker, stolové hry a hracie automaty v internetových kasínach aj bez toho, aby museli opustiť svoj domov. Napriek tomu sa tento rast neudial za okamih.

Ako sa nové online kasína stali populárnymi?

Vďaka pokroku mobilných technológií a rozšíreniu internetu môžu hráči podávať stávky odkiaľkoľvek. To zmenilo pravidlá hry na trhu s príjmami. Na celom svete je dnes viac ako 1,5 miliardy hráčov a trh sa odhaduje na 59 miliárd dolárov. Tento rast súvisí s legalizáciou hazardných hier v zozname krajín ako  Španielsko, Nemecko, Malta, Taliansko a Francúzsko.

Rast internetových kasín podporilo aj častejšie používanie smartfónov, keďže čoraz viac ľudí má tendenciu uzatvárať stávky a baviť sa hraním hier pomocou vreckových technológií. Väčšine používateľov smartfónov ponúkajú kasínové hry rovnakú zábavu ako bežné herné aplikácie. To prinútilo prevádzkovateľov kasín investovať do tvorby mobilných aplikácií, aby poskytli úchvatný zážitok na všetkých miniaplikáciách.

Okrem toho technológie ako rozšírená a virtuálna realita otvárajú široké možnosti pre nových fanúšikov online kasín. Tieto technológie určite zapôsobia na ľudí, ktorí stále túžia po skutočných hrách ako v tradičnom kasíne. To naznačuje, že trh bude pokračovať vo svojej vzostupnej trajektórii rastúcej popularity a príjmov. V súčasnosti odborníci očakávajú, že trh do roku 2027 narastie na viac ako 127 miliárd dolárov.

V roku 2020 globálna izolácia zvýšila popularitu internetových kasín, pretože spoločnosť hľadala vzrušujúce spôsoby, ako sa zabaviť bez priamych športových podujatí. Rast podporila aj rastúca digitalizácia spojená s bezpečnými možnosťami digitálnych platieb a očakáva sa, že trh bude v nasledujúcich 10 rokoch rásť.

Top 5 výhod online hazardných hier

Tu sa pozrieme na hlavné výhody, ktoré možno očakávať od hrania v nových online kasínach:

Komfort

Pri hraní v online kasíne môžete byť kdekoľvek chcete bez toho, aby ste museli dodržiavať určité kódexy a predpisy stanovené kasínom. To znamená, že môžete sedieť vo svojom obľúbenom kresle, jesť chutné jedlo a o nič iné sa nestarať.

Výber hier

Aj keď sú mnohé kamenné kasína obrovské a ponúkajú široký výber hier, v konečnom dôsledku sú stále obmedzené svojou veľkosťou. Na druhej strane, jednou z najväčších výhod online kasín je, že bez obmedzenia je výber hier väčší a lepší ako v ktoromkoľvek offline kasíne.

Veľkosti stávok

Kamenné kasína majú prísne limity na veľkosť stávok stanovené administratívou. Vysvetlenie je jednoduché. Režijné náklady offline kasín sú pomerne vysoké, aby pokryli všetky náklady na prevádzku skutočného kasína. Naopak, nové kasína sú jednoduchšie na prevádzku, takže ponúkajú viac možností stávok.

Rýchle a anonymné

Štvrtou obrovskou výhodou je, že ľudia môžu hrať rýchlo a anonymne. Keď chcete hrať, nemusíte opustiť dom. Stačí zapnúť notebook a užívať si úžasný svet možností nových online kasín.

Výbery

Konkurencia medzi tisíckami online kasín znamená, že miera výplat, ktorú ponúkajú, je veľmi vysoká. V mnohých prípadoch to môže byť 95 % a viac! Stačí povedať, že výplatné pomery online kasín sú oveľa vyššie ako v prípade kamenných kasín.

Je to jeden z hlavných dôvodov, prečo sa čoraz viac hráčov rozhoduje hrať online. Okrem tvrdej konkurencie sú výplaty na internete také vysoké aj preto, že prevádzkovatelia nemusia platiť drahé budovy s luxusným vybavením, krupiérov a podobne.

Odvetvie internetových kasín vykazuje rast v rôznych regiónoch sveta, pričom najviac sa darí ázijsko-tichomorskému regiónu. Tento rast trhu sa pripisuje legalizácii hazardných hier, rozšíreniu internetu a lacným smartfónom.