Spoločnosť Mr Green, ktorá sa sama označuje za „džentlmena medzi prevádzkovateľmi online kasín“, zatvorí svoju stávkovú kanceláriu Mr Green Sportsbook v Spojenom kráľovstve. Prevádzkovateľ o tomto rozhodnutí informoval svojich britských fanúšikov a poskytol im všetky informácie, ktoré sa týkajú ich čakajúcich stávok.

Spoločnosť Mr Green oznámila, že jej stávková kancelária v Spojenom kráľovstve bude 8. septembra zatvorená. Od 6. do 8. septembra budú mať hráči prístup k stávkovej kancelárii a budú si môcť skontrolovať svoje stávky a históriu stávok. Počas týchto 48 hodín nebudú môcť stávkujúci podávať žiadne nové stávky, informoval prevádzkovateľ.

ZDROJ: mrgreen.com

Fanúšikovia, ktorí podali stávky, ktoré ešte neboli vyhodnotené, by sa nemali obávať, pretože prevádzkovateľ oznámil, že nebudú zrušené. Naopak, Mr Green prisľúbil, že všetky stávky, ktoré majú byť vyrovnané po zatvorení jeho stávkovej kancelárie, bude rešpektovať.

Spoločnosť Mr Green informovala svojich fanúšikov, že všetky výhry budú automaticky zaslané na účty hráčov. Stávkujúci si ich budú môcť vybrať, kedykoľvek budú chcieť, bez akýchkoľvek obmedzení. Prevádzkovateľ vyzval fanúšikov, aby sa v prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa nadchádzajúceho ukončenia obrátili na pracovníkov jeho zákazníckej podpory prostredníctvom live chatu.

Medzitým bude írska stávková kancelária Mr Green Sporstbook naďalej fungovať ako zvyčajne. Prevádzkovateľ zdôraznil, že nadchádzajúca odstávka sa dotkne len zákazníkov v Spojenom kráľovstve.

ZDROJ: shutterstock.com

Problémy Mr Greena

Toto ukončenie činnosti prichádza niekoľko mesiacov po tom, čo spoločnosť Mr Green ukončila svoju činnosť v oblasti športového stávkovania v Nemecku. Začiatkom roka 2022 prevádzkovateľ oznámil, že v tejto krajine už nebude poskytovať ponuku športových stávok. Následne prevádzkovateľ s okamžitou platnosťou zatvoril v Nemecku svoju stávkovú kanceláriu.

Hoci rozhodnutie spoločnosti Mr Green prestať ponúkať športové stávky v Spojenom kráľovstve môže byť pre niektorých stávkarov prekvapením, rozhodnutie spoločnosti stiahnuť sa z nemeckého trhu nebolo až také šokujúce. Nemecký trh opustili aj iné významné spoločnosti, ako napríklad značka Unibet skupiny Kindred Group, a to kvôli prísnym predpisom.

Podľa iných správ bol Mr Green predtým pokutovaný holandským regulačným orgánom pre hazardné hry Kansspelautoriteit. Previnenie prevádzkovateľa spočívalo v tom, že ponúkal svoje produkty na holandskom trhu napriek tomu, že nemal licenciu. Prevádzkovateľ vlastnený spoločnosťou William Hill sa pokúsil proti pokute KSA odvolať, keďže tvrdil, že sa na Holandsko nezameriaval zámerne. Prípad sa dostal na súd, ale sudcovia rozhodli v prospech KSA.