Portál Curaçao Gaming Control Board (GCB) spustil pre žiadateľov o licencie a držiteľov sublicencií registrácie účtov.

Portál bol spustený 1. septembra. Hoci obsahoval formuláre žiadostí o licencie a informácie o spôsobe podávania žiadostí, nádejní žiadatelia sa mohli zaregistrovať až dnes (1. novembra).

Portál má dva hlavné účely – spracovať nové žiadosti podľa platných právnych predpisov v GCB a zaregistrovať všetkých držiteľov čiastkových licencií, ktorí chcú pokračovať v činnosti aj po prijatí národnej vyhlášky o hazardných hrách (LOK). Po nadobudnutí účinnosti LOK bude zriadený nový Curaçao Gaming Authority (CGA).

ZDROJ: unsplash.com

Od dnešného dňa sa môžu žiadatelia zaregistrovať na portáli GCB na päť účelov. Ide o správu účtov, registráciu sublicencií, žiadosti o hazardné hry, správu licencií a systém predaja vstupeniek.

Vyplnené žiadosti môžu overené účty podávať od 15. novembra. Na overenie účtu pred odoslaním žiadosti je tak k dispozícii 15 dní. Aby sa účty mohli považovať za overené, musia byť registrované na meno spoločnosti z Curaçaa. Musia tiež používať jedinečnú e-mailovú adresu pripojenú k tejto spoločnosti a mať podpísaný autorizačný list. List musí byť podpísaný konečným skutočným vlastníkom spoločnosti. Je to preto, aby si bol vedomý, že žiadosť sa podáva v jeho mene.

GCB následne overí tieto informácie pred podaním vyplnenej žiadosti.

Úspešní žiadatelia o licenciu dostanú dočasnú licenciu Curaçao a dostanú šesť mesiacov na predloženie ďalších požadovaných dokumentov.

ZDROJ: peakpx.com

Časť prechodného obdobia

Dr. Javier Silvania, minister financií Curaçaa, povedal, že dnešný deň je prelomovým okamihom pre trh s hazardnými hrami na Curaçao.

1. november 2023 sa zapíše ako významný deň v histórii postavenia Curaçaa ako jurisdikcie v oblasti hazardných hier,“ povedal Silvania. „Tento deň bol zlomovým bodom veľmi dlhého procesu revolúcie v oblasti hazardných hier v krajine.“

Aideen Shorttová, poradkyňa ministra financií, uviedla, že žiadatelia mali záujem vytvoriť si účty na stránke portálu GCB.

Tím už nejaký čas neúnavne pracoval na tomto momente,“ povedala. „Čakali sme ako deti na Ježiška a nesklamali sme sa – dnes ráno o 00.01 h sme už mali otvorených viacero účtov a návštevnosť sa neustále zvyšuje. Už teraz to prekonáva naše najvyššie očakávania.“

Ide o ďalšiu etapu v postupe Curaçaa smerom k zavedeniu LOK. Táto jurisdikcia sa v súčasnosti nachádza v prechodnom období, keď prebiehajú prípravy na nový regulačný režim. Po jeho zavedení LOK prepracuje súčasné predpisy Curaçaa týkajúce sa hazardných hier.