Spoločnosť DraftKings sa stala oficiálnym partnerom Národnej hokejovej ligy (NHL) v USA pre oblasť športového stávkovania, denných fantasy hier a igamingu.

Okrem toho sa DraftKings dohodol aj s divíziou Turner Sports spoločnosti WarnerMedia, ktorá pokrýva dianie v NHL, že sa stane exkluzívnym dodávateľom športových stávok a poskytovateľom denných fantasy športov. Ako oficiálny partner NHL získa DraftKings prístup k aktívam ligy vrátane používania oficiálnych značiek a loga, ako aj k tematickým lotériám a významnejším propagačným aktivitám počas základnej časti NHL, All-Star víkendu NHL a počas play-off a finále Stanleyho pohára.

Prevádzkovateľ bude mať tiež príležitosť integrovať a využívať špecializovaný obsah v rámci digitálnych a lineárnych mediálnych platforiem NHL.

ZDROJ: stanleycupofchowder.com

Spoločnosť Turner Sports uzavrela v apríli dohodu o multimediálnych právach s NHL, vďaka ktorej sa play-off a finále Stanleyho pohára po prvýkrát dostanú do televíznej siete TNT. Na základe tejto dohody môže TNT ponúkať exkluzívne priame prenosy z finále Stanleyho pohára v troch z nasledujúcich siedmich rokov a každý rok polovicu play-off.

Na základe dohody so spoločnosťou Turner Sports bude DraftKings poskytovať informácie o športových stávkach a denný fantasy obsah počas televíznych prenosov spoločnosti Turner a prostredníctvom digitálnych kanálov Bleacher Report vrátane aplikácie B/R.

„Naša dohoda so spoločnosťou DraftKings rozširuje a posilňuje naše vzťahy a umožňuje nám ďalej poskytovať fanúšikom informácie o športových stávkach, zábavu a možnosti rýchleho riešenia stávok, ktorých sme priekopníkmi,“ povedal Raphael Poplock, senior viceprezident pre strategické partnerstvá, rozvoj podnikania a akvizície obsahu v spoločnosti Bleacher Report.

ZDROJ: pixabay.com

Jason Robins, výkonný riaditeľ, predseda predstavenstva a spoluzakladateľ spoločnosti DraftKings, dodal: „V priebehu rokov sa DraftKings stala značkou, ktorá je synonymom športu, s prístupom zameraným na fanúšikov prostredníctvom možností hrania o skutočné peniaze, a tešíme sa na spoluprácu s NHL spolu s Turner Sports a Bleacher Report, aby sme hokejovým fanúšikom poskytli to, čo je v športe nové a zaujímavé.“

Keith Wachtel, obchodný riaditeľ a senior výkonný viceprezident NHL, uzavrel: „Sme hrdí na to, že môžeme spoločnosť DraftKings opäť privítať v rodine NHL, a tešíme sa na spoluprácu s Turner Sports – jedným z našich cenných mediálnych partnerov – pri vývoji jedinečného a vzrušujúceho obsahu pre našich fanúšikov.“

ZDROJ: peakpx.com

DrafKings

DraftKings je americký prevádzkovateľ denných fantasy športových súťaží a športových stávok. Spoločnosť umožňuje používateľom zúčastňovať sa na denných a týždenných športových súťažiach a vyhrávať peniaze na základe individuálnych výkonov hráčov v piatich hlavných amerických športoch (MLB, NHL, NFL, NBA a PGA), futbalovej Premier League a Lige majstrov UEFA, automobilových pretekoch NASCAR, kanadskej futbalovej lige, XFL, zmiešaných bojových umeniach (MMA) a tenise.

V auguste 2018 spoločnosť DraftKings spustila stávkovú kanceláriu DraftKings Sportsbook v New Jersey a stala sa tak prvým legálnym prevádzkovateľom mobilných športových stávok v tomto štáte. Od spustenia v New Jersey otvorila spoločnosť DraftKings mobilné športové stávky v Indiane, Pensylvánii, Západnej Virgínii a 30. decembra 2019 po dosiahnutí zmluvy s lotériou New Hampshire otvorila prevádzku v New Hampshire. Maloobchodné športové stávkovanie je k dispozícii v štátoch Iowa, Mississippi a New York. Mobilné a maloobchodné športové stávkové produkty DraftKings Sportsbook umožňujú stávkarom v jednotlivých štátoch zapojiť sa do stávkovania na väčšinu hlavných športov v USA a na medzinárodnej úrovni.

V apríli 2020 sa spoločnosť DraftKings stala verejne obchodovanou spoločnosťou prostredníctvom reverznej fúzie s účelovou akvizičnou spoločnosťou.