V súčasnosti sa v Minas Gerais ako legalizovaná forma hazardných hier ponúka len keno a lotérie.

Spoločnosti IGT Global Solutions a Scientific Games vytvorili konzorcium so spoločnosťou Saga Consultoria e Representações Comerciais e Empresariais (Saga) a so štátnou lotériou Minas Gerais (LEMG). Konzorcium získalo 20-ročnú zmluvu na zabezpečenie lotériových operácií v brazílskom Minas Gerais.

IGT Global Solutions je dcérskou spoločnosťou International Game Technology. Spoločnosti IGT Global Solutions, Scientific Games a Saga zároveň s vytvorením konzorcia uzavreli koncesnú zmluvu so spoločnosťou LEMG na prevádzkovanie okamžitej a pasívnej lotérie v štáte Minas Gerais v Brazílii.

V súčasnosti sa v štáte Minas Gerais ako legalizovaná forma hazardných hier ponúkajú len hry Keno a lotérie. Podmienky 20-ročnej zmluvy poskytujú skupine exkluzívnu licenciu na prevádzkovanie lotérie v štáte, ktorá zahŕňa: okamžité hry, pasívne lotériové hry, podporný systém okamžitých tiketov, s možnosťou obnovenia zmluvy po 20 rokoch.

ZDROJ: peakpx.com

Zmluva nadobúda účinnosť 9. júna 2023 a konzorcium očakáva, že spustí okamžité lotérie do konca roka 2023.

Jay Gendron, prevádzkový riaditeľ spoločnosti IGT pre lotérie, uviedol: „Spoločnosť IGT má v súčasnosti na starosti prevádzku lotérií: Sme veľmi radi, že môžeme vstúpiť na brazílsky lotériový trh prostredníctvom tohto partnerstva so spoločnosťami Scientific Games a Saga, ktoré využíva skúsenosti spoločnosti IGT s prevádzkovaním niektorých z najväčších svetových lotérií spolu s riešeniami okamžitých žrebov a pasívnych lotérií pre zábavu hráčov a dobré účely.“

„Táto dohoda nám umožňuje rozšíriť celosvetové vedúce postavenie spoločnosti IGT v oblasti lotérií a stavať na našich prevádzkových skúsenostiach, pričom v Brazílii vytvoríme ďalšie príležitosti prostredníctvom uvedenia tlačených okamžitých žrebov a súvisiacich služieb.“