Hra LOTO 5 z 35, ktorej prvé júnové žrebovanie bolo v nedeľu, potešila dvoch hráčov výhrami z prvého poradia.

Obaja hráči uhádli čísla, ktoré boli vyžrebované 4. júna pre „malé loto“ ako výherné, a tak každý z nich získal výhru v prvom poradí vo výške 10 663,60 eura. Jeden z nich však uspel v hre so systémovou stávkou, a tak si k výhre z prvého poradia bude môcť pripísať i niekoľko stoviek eur z ďalších výherných poradí „malého lota“.

Prvý z úspešnej dvojice uzatvoril svoju stávku prostredníctvom svojho hráčskeho účtu na internetovom hráčskom portáli eTIPOS.sk. Rozhodol sa, že uzatvorí stávku v systéme 8 a elektronické hracie pole vyplnil svojimi ôsmimi číslami. K tomu si zvolil aj účasť v doplnkovej hre JOKER, a tak za stávku zaplatil 28,50 eura.

Úspešnému hráčovi z jeho ôsmich čísel na stávke prinieslo šťastie týchto päť: 3, 20, 21, 26 a 33. Práve tie boli v nedeľu 4. júna vyžrebované ako výherné pre hru LOTO 5 z 35. Tento hráč okrem výhry v prvom poradí vo výške 10 663,60 eura získal aj 15 výhier v druhom poradí v celkovej výške 3 010,50 eura a 30 výhier v treťom poradí v celkovej hodnote 99 eur. Vďaka systémovej stávke tak dohromady vyhral v „malom lote“ príjemných 13 773,10 eura.

Systémy umožňujú tipovať viac čísel a netreba vyplniť veľké množstvo tiketov. V systémovej stávke číselnej lotérie LOTO 5 z 35 možno tipovať 6 až 14 čísel úplným rozpisom, a to len v prvom hracom poli, stĺpci tiketu, alebo metódou náhodného tipu. Pri predplatených stávkach je výsledný vklad násobkom ceny systému a počtu žrebovaní.

ZDROJ: unsplash.com

Druhý hráč uzatvoril stávku na jednom z predajných miest spoločnosti TIPOS v Nitrianskom kraji. Na tikete pre hru LOTO 5 z 35 vyplnil svojimi číslami 7 stĺpcov – hracích polí a označil aj možnosť zahrať si doplnkovú hru JOKER, ktorá je spoločná pre hry LOTO a LOTO 5 z 35. Obsluhe terminálu zaplatil za stávku 4 eurá. Jeden z jeho tipov sa zhodoval s vyžrebovanými číslami pre „malé loto“, a tak vyhral v nedeľu v prvom poradí 10 663,60 eura.

Hra LOTO 5 z 35 patrí medzi číselné lotérie s malým základným vkladom na jednu stávku. Hodnota jedného tipu je len 0,50 eura. Zároveň ide o číselnú lotériu s najvyššou šancou na získanie hlavnej výhry. Pravdepodobnosť výhry v prvom poradí v hre LOTO 5 z 35 je približne 1 : 324 000. Päť výherných čísel pre „malé loto“ sa žrebuje dvakrát za týždeň – v stredu a v nedeľu.