Francúzska vláda odhalila podrobnosti o svojej pripravovanej stratégii v oblasti ešportu s cieľom ďalej zapojiť krajinu do ekosystému ešportu. Po iniciatíve francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona z minulého roka sa rôzne organizácie ujali popularizácie ešportu medzi verejnosťou v období pred olympijskými hrami 2024 v Paríži.

Francúzsko sa z tohto dôvodu chystá vytvoriť „národný ekosystém“ pre ešport, ktorý bude regulovať toto odvetvie a ktorého podrobnosti budú oznámené toto leto. Cieľom nového plánu je údajne zatraktívniť Francúzsko pre organizátorov ešportových turnajov, vydavateľov a vývojárov hier, ako aj ešportové organizácie a ďalšie spoločnosti. Jeho cieľom bude tiež pomôcť hráčom získať ešportové víza a ponúknuť odvetviu ďalšie výhody.

ZDROJ: shutterstock.com

Jednou z kľúčových myšlienok je vytvorenie ešportových víz pre hráčov a talenty pracujúce v oblasti ešportu. To zlepší schopnosť francúzskych ešportových tímov získavať medzinárodných hráčov a talenty a pomôže Francúzsku stať sa atraktívnejším pre medzinárodné ešportové spoločnosti.

Plány boli oznámené počas tlačovej konferencie, na ktorej sa zúčastnili známe osobnosti ešportu, Francúzska asociácia ešportu a minister športu a námestník ministra pre digitálnu transformáciu v Paríži.

Očakáva sa, že francúzska vláda bude pri realizácii svojich cieľov spolupracovať s ešportovými organizáciami a vydavateľmi. Počas olympijských hier v roku 2024 sa bude organizovať aj „olympijský týždeň ešportu“, ktorého podrobnosti neboli zverejnené. France Esports bude túto myšlienku rozvíjať a bude spolupracovať aj s vládou a osobnosťami z oblasti ešportu.