Fantasy futbalisti v celom Spojenom kráľovstve budú nepochybne frustrovaní zo správy, že útočník Brentfordu Ivan Toney dostal osemmesačný zákaz činnosti.

Futbalista Premier League, ktorý hrá za anglický Brentford, dostal zákaz činnosti s okamžitou platnosťou po tom, čo sa priznal k 232 porušeniam pravidiel Futbalovej asociácie (FA) o stávkovaní.

Zákaz platí do 16. januára 2024 (vrátane). Toney dostal aj pokutu 50 000 libier (62 000 USD) a „varovanie ohľadom jeho budúceho správania“ od futbalového regulačného orgánu.

FA to potvrdila vo svojom vyhlásení: „Útočník FC Brentford bol obvinený z celkovo 262 porušení pravidla E8 FA v období od 25. februára 2017 do 23. januára 2021. FA následne stiahla 30 z týchto porušení a k zvyšným 232 sa priznal. 

„Sankcie mu následne uložila nezávislá regulačná komisia po osobnom vypočutí. Počas posledných štyroch mesiacov suspendácie sa môže vrátiť na tréningy len so svojím klubom, a to od 17. septembra 2023.“

„Písomné dôvody týchto sankcií nezávislou regulačnou komisiou budú včas zverejnené a FA počká na ich preskúmanie, kým sa k nim bude ďalej vyjadrovať.“

Ešte v marci Toney uznal, že porušil pravidlá FA, vďaka čomu sa podobný zákaz zdal byť nevyhnutný.

Potvrdením tejto skutočnosti zostáva Brentford na začiatku budúcej sezóny bez svojho hviezdneho útočníka.

Medzi ďalších futbalistov Premier League, ktorých v posledných rokoch postihol podobný osud, patrí Daniel Sturridge v roku 2018 spolu s Kieranom Trippierom v roku 2020. Zaujímavé je, že Trippier dostal vyššiu pokutu, ale kratší zákaz činnosti.