Virtuálna realita je to, čo môžeme očakávať od online herného priemyslu. Zdá sa však, že ľudia považujú VR len za zariadenie. V skutočnosti to tak nie je. Dnes sa bližšie pozrieme na stav technológie virtuálnej reality a na to, ako očakávame jej fungovanie v online kasínach.

Čo je virtuálna realita?

Na začiatku virtuálnej reality bolo zariadenie VR. Je to ako pár okuliarov, ktoré umožňujú človeku sledovať hry v 3D.

Dnes VR ponúka simulovaný zážitok. Ak ju máte nasadenú a scéna v hre vyžaduje, aby ste chodili, musíte vykonávať pohyby chôdze. Existujú aj ovládače, ktoré držíte a ktoré budú fungovať tak, ako používate ruky a paže.

V súčasnosti existujú aj zážitky VR, ktoré, alebo nie sú skutočne virtuálne, ale skôr ako počítačová hra s otvoreným svetom. Príkladom týchto hier sú niektoré hry, ktoré hráme v metaverse.

V meta-vesmíroch si ľudia môžu kúpiť virtuálne krajiny a vytvoriť si avatarov. Tieto avatary alebo postavy sú počítačové postavy, ktoré hráči ovládajú. Môžu sa pohybovať vo virtuálnom svete a potom komunikovať s predmetmi ad ľuďmi.

Ako VR zmení online kasína?

V súčasnosti sú online kasína ako zásobáreň hier. Keď sa prihlásite, uvidíte množstvo miniatúr hier. Je to ako YouTube, kde si môžete pozrieť, čo chcete. V online kasínach si môžete zahrať hru, ktorú chcete.

Keď hru spustíte, jediné, čo robíte, je, že hráte v danom okne. Pri tom si uvedomíte, že sa až tak veľmi nelíši od iných arkádových počítačových hier.

ZDROJ: shutterstock.com

Najbližšie k realite, ktorú dnes zažijete v online kasíne, je hra so živým krupiérom. Je to druh hry, pri ktorej moderátor vedie hru v štúdiu. Ako hráč budete hru prenášať.

Virtuálna realita toto všetko zmení. Očakáva sa, že táto technológia umožní online kasínam vytvoriť virtuálny svet, miesto, kde sa ľudia môžu „prechádzať“ a „dotýkať“ sa vecí. Predstavte si kamenné kasíno. Tam nájdete koberec. Ak pohnete hlavou doprava, uvidíte stoly. Naľavo uvidíte hracie automaty.

Takto bude fungovať aj online kasíno VR. Budete mať na hlave špeciálny headset. Teraz sa budete pohybovať vo virtuálnom svete kasína. Ak doslova pohnete hlavou doprava, pohľad vo vašej optike sa zmení. Môžete prejsť k hre a potom hrať túto hru, akoby bola skutočná.

Čo môžeme očakávať od kasín VR?

Existuje mnoho funkcií, ktoré môžu vývojári kasínových hier zahrnúť do VR hier. Niektoré z najočakávanejších funkcií sú uvedené nižšie:

Realizmus – vývojári hier môžu vytvoriť realistické hracie automaty. Tieto automaty budú vyzerať úžasne reálne, aj keď budete mať na hlave náhlavnú súpravu VR. Je to, akoby ste sa nachádzali vo vnútri kasína.

3D stoly – stolové hry ako blackjack, ruleta a ďalšie nebudú vyzerať kreslene. Namiesto toho budú vyzerať ako tie, ktoré vidíte v reálnom živote.

Chaty v hre – malo by byť možné, aby sa ľudia rozprávali nie textom, ale hlasom, podobne ako pri telefonátoch. Vývojári hry môžu povoliť funkciu chatu pre obchodníkov a hráčov.

Živé hry – je možné vytvoriť VR verziu skutočného kasína. Dnes existujú hry so živými krupiérmi, ale hráči nemusia nosiť špeciálny headset, aby mali prístup do štúdií. K dispozícii sú kamery, ktoré prenášajú obraz z rôznych uhlov. Vďaka VR sa hráč môže „prejsť“ vo vnútri tohto štúdia a komunikovať so skutočným krupiérom.

ZDROJ:shutterstock.com

Ako vidíte, pokiaľ ide o VR, existuje veľa možností. Je len otázkou času, kedy sa tieto veci stanú. Technológia už existuje. Ide o to, že online kasína musia vynaložiť veľa peňazí, aby sa tento sen stal skutočnosťou.

Celkovo bude kasíno vo virtuálnej realite vyzerať ako hra MMORPG, v ktorej si ľudia môžu prezrieť kasíno podnik. Je to ako Assassin’s Creed, hra, v ktorej môžete chodiť po meste, vstupovať do budov a komunikovať s predmetmi a ľuďmi. Ide o to, že takéto hry potrebujú rozpočet 200 miliónov dolárov. V prípade online kasín sme si istí, že by si to vyžiadalo viac.

Technológia VR zmení spôsob, akým hráme hry. Online kasína budú vyzerať realistickejšie. Je dokonca možné, že vo virtuálnom svete kasína budú hry sprostredkovávať skutoční ľudia.

Samozrejme, stane sa to len vtedy, ak sa patróni neunavia online kasín. V súvislosti s tým sa bude musieť do propagácie tejto technológie zapojiť celý herný priemysel, nielen kasíno.