Obhajca titulu Manchester City hostí v 29. kole anglickej Premier League na Etihad Stadium tím Liverpoolu. Je to zápas, ktorý sa stal jedným z najočakávanejších v kalendári za posledných niekoľko sezón, navyše zápasy medzi týmito dvoma tímami málokedy sklamú. Zápas začína 1. apríla 2023 o 13:30.

City zúfalo túži po troch bodoch, aby udržalo krok s vedúcim Arsenalom, na ktorý momentálne stráca osem bodov hoci má zápas k dobru. Liverpool medzitým nutne potrebuje vyhrať, pretože sa snaží v závere sezóny prebojovať do prvej štvorky. Reds majú 42 bodov, čo ich radí na siedme miesto za štvrtý Tottenham, hoci majú dva zápasy k dobru.

Analýza formy

City je v desivej forme. V posledných dvoch zápasoch vonku strelili neuveriteľných 13 gólov, pričom oba padli na Etihade. Dôvodom je demolácia RB Lipsko 7:0 v Lige majstrov, na ktorú nadviazali výpraskom 6:0 proti Burnley v FA Cupe. Citizens teraz vyhrali posledných šesť zápasov po sebe, pričom päťkrát za sebou si pripísali čisté konto a počas tohto obdobia prestrieľali svojich súperov celkovo 23:1. Domáci sú v tejto sezóne výrazne lepší na domácom ihrisku, kde dosiahli bilanciu 11 výhier, 1 remíza a 1 prehra, pričom dosiahli gólový rozdiel +43.

Liverpool medzitým prehral posledné dva zápasy po sebe so skóre 1:0, pričom oba sa odohrali mimo domova a naposledy v Lige majstrov s Realom Madrid. Tento výsledok vyradil Liverpool zo súťaže, ktorý po vysokej domácej prehre 5:2 v prvom zápase vždy čakal ťažký boj. Liverpool v tejto sezóne jednoducho nie je ten istý, najmä keď hrá mimo Anfieldu. The Reds zaznamenali v tejto sezóne vonku žalostnú bilanciu 3-3-7, pričom strelili len 13 gólov a 20 inkasovali. Porovnajte to s ich domácou formou, v ktorej dosiahli bilanciu 9-3-1 s 34 strelenými a len 9 inkasovanými gólmi.

Analýza zostavy

V tábore Manchestru City sa naviac zranili Erling Haaland a Phil Foden. Foden bude v tomto zápase chýbať, keďže 22-ročný hráč sa podrobil operácii slepého čreva. Na druhej strane, Haalandov stav je oveľa viac vo vzduchu po tom, čo si privodil zranenie slabín pri víťazstve v FA Cupe nad Burnley. Najlepší strelec Premier League bol pôvodne povolaný do tímu Nórska na dva kvalifikačné zápasy o postup na Euro 2024, ale neskôr musel odstúpiť. Haaland sa liečil v Španielsku a podľa správ to bude „na knap“ až do výkopu. Existuje možnosť, že nórsky stopér bol stiahnutý zo zostavy ako preventívne opatrenie, aby sa zabezpečilo, že bude môcť nastúpiť v tomto zápase.

Na druhej strane má manažér Liverpoolu Jurgen Klopp niekoľko vlastných starostí so zraneniami. Darwin Nuñez si privodil menšie problémy s členkom, ale očakáva sa, že na tento zápas bude fit. Thiago naďalej nie je k dispozícii, keďže sa naďalej trápi so zranením bedrového kĺbu. Luis Diaz sa po dlhšom čase vrátil do tréningového procesu a proti City by mohol nastúpiť z lavičky.

Kľúčové ukazovatele zápasu Manchester City – Liverpool

  • Manchester City vyhral doma posledných osem zápasov v rade vo všetkých súťažiach.
  • City strelili v posledných ôsmich domácich zápasoch spolu 30 gólov, čo predstavuje priemer 3,75 gólu na zápas.
  • Počas aktuálnej domácej víťaznej série City inkasovali celkovo len tri góly, čo predstavuje priemer 0,38 inkasovaného gólu na zápas.
  • Liverpool nedokázal skórovať v posledných troch po sebe idúcich zápasoch vonku.
  • Liverpool vyhral len raz v posledných šiestich zápasoch vonku vo všetkých súťažiach.

Tip na zápas

Tento zápas prichádza v hroznom čase pre Liverpool a vo výbornom čase pre Manchester City. Hostia v posledných zápasoch videli, že góly padajú, a teraz sa budú musieť vysporiadať s Manchestrom City, ktorý je pravdepodobne v najlepšej forme v celej sezóne. The Reds budú dúfať, že Erling Haaland nie je dostatočne fit na to, aby mohol nastúpiť, ale City môže v takomto prípade stále počítať s Julianom Alvarezom. Očakávame, že hostitelia budú mať jednoducho príliš veľa palebnej sily na to, aby s nimi zadrhávajúci sa útok Liverpoolu dokázal držať krok a City by malo získať tri body. Naša predpoveď Manchester City vs Liverpool: Manchester City vyhrá.