V žalobe sa tvrdí, že pokrové herne nachádzajúce sa v západnom Texase vzbudzujú verejné pohoršenie a fungujú ako organizované zločinecké skupiny.

V nedávnej správe denníka The San Antonio Express-News sa uvádza, že chicagský právnik Mark Lavery sa rozhodol prenasledovať kartové herne a napadnúť ich kvôli nelegálnym prevádzkam. Ide hlavne po zariadeniach vo svojej oblasti, vrátane Card House v San Antoniu, ktoré sú súčasťou väčšieho trendu v štáte.

Riešenie „nelegálneho“ štatútu kartovej herne

Kartové herne, tvrdí Lavery vo svojej žalobe, sa väčšinou spoliehajú na legislatívu šedej zóny, ktorá im celkom neumožňuje fungovať ako legálny podnik, ale na druhej strane im v tom úplne nebráni.

ZDROJ: peakpx.com

Právnik chce napadnúť kapitolu 47 texaského trestného zákonníka, ktorá umožňuje určitý priestor na výklad v prípadoch, keď sa tieto typy hier konajú v „súkromných priestoroch“. Ale to, čo bolo výnimkou pre hry medzi priateľmi doma, sa teraz rýchlo mení na zámienku na otvorenie kartových herní v Lubbocku, Dallase, Austine, Houstone, San Antoniu a v celom štáte, tvrdí Lavery.

Aj kartové herne sa na svoje podnikanie pozerajú trochu liberálne. Nevyberajú hracie poplatky z banku, čo by bolo oveľa výnosnejšie, ale zároveň by sa dostali do hľadáčika úradov. Namiesto toho žiadajú vstupný poplatok a nechávajú hráčov, aby sa sami rozhodli. Samozrejme, nie všetci s tým súhlasia. Hosťovanie takýchto kartových herní bolo do istej miery výhodné aj pre štát.

Inak čierny trh sa teraz dostal na svetlo sveta a samotné kluby chcú platiť dane, aby ich úrady nezatvorili.

Z hazardu plynie viac zlého ako dobrého

Lavery je však naďalej presvedčený, že zlo, ktoré z týchto zariadení pochádza, ďaleko prevyšuje akékoľvek vnímané dobro. Tvrdí, že neregulované hazardné hry môžu viesť k vážnym problémom, ako je napríklad hráčska závislosť, rozpad vzťahov alebo dokonca samovraždy, a vysvetľuje:

„Nelegálny hazard poškodzuje aj blízkych, ako je žalobca, ktorí prežili samovraždu blízkych alebo sú poškodení riešením finančných problémov blízkych, ktorých zneužívajú prevádzkovatelia nelegálnych hazardných hier, ako je táto.“

ZDROJ: peakpx.com

Mark Lavery

Lavery bol vo svojich námietkach voči hazardným hrám veľmi dôsledný. V Texase, štáte, ktorý sa ostýcha podniknúť akékoľvek pokusy o legalizáciu, sa chicagský právnik pustil do rôznych foriem hazardnej zábavy, okrem iného aj do fantasy športových stávok, športových stávok a iných foriem tohto odvetvia. Najnovšie sa postavil proti lobistickým pokusom lasvegaských spoločností vybudovať kasíno v Lone Star State.