Charitatívna organizácia GambleAware zverejnila výzvu na predkladanie ponúk na službu hodnotenia kampaní tejto organizácie zameraných na bezpečnejšie hranie hazardných hier založené na evidence-based prístupe.

Medzi aktuálne kampane spoločnosti GambleAware zamerané na bezpečnejšie hranie hazardných hier patrí kampaň „Bet Regret“ zameraná na mužov vo veku 18 až 34 rokov a kampaň zameraná na ženy, ktorá ich nabáda, aby si všimli príznaky škodlivého hrania hazardných hier vo veku 25 až 50 rokov.

Spoločnosť dúfa, že hodnotenie prispeje k účinnejším preventívnym kampaniam, ktoré pomôžu zabrániť tomu, aby sa z ľudí, ktorí hrajú, stali problémoví hráči.

ZDROJ: peakpx.com

Očakáva sa, že program sa bude realizovať počas dvoch rokov s rozpočtom do 286 000 GBP. Od vybraného hodnotiteľa sa bude očakávať, že bude zhromažďovať údaje od hlavného publika GambleAware týkajúce sa ich publikovania a povedomia o danej kampani, spôsobu, akým kampaň pôsobí na publikum, a vplyvu kampane na príslušné postoje a správanie.

Toto sa uskutoční prostredníctvom dotazníka, ktorý bude administrovaný 5200 ľuďmi – 2600 mužmi a 2600 ženami – a ktorý bude rozdelený do kategórií, ako napríklad tí, ktorí hrali hazardné hry v posledných štyroch týždňoch.

GambleAware uviedol: „Na zabezpečenie čo najväčšej účinnosti kampaní GambleAware a na preukázanie vplyvu kampane kľúčovým zainteresovaným stranám je dôležité zbierať údaje z rôznych zdrojov na vyhodnotenie výsledkov kampane. Všetky kampane majú širší cieľ, ktorým je zníženie stigmy, ktorú majú tí, ktorí zažívajú škody spôsobené hazardnými hrami.“

ZDROJ: unsplash.com

Očakáva sa, že so zvýšenou aktivitou, pokrytím a rozhovormi sa hazardné hry stanú menej tabuizovanou témou v spoločnosti, takže tí, ktorí potrebujú radu a podporu, nebudú vystavení stigme, ktorej čelia.

Organizácia GambleAware získala počas prvých troch štvrťrokov svojho finančného roka dary vo výške 16 miliónov GBP. NHS (Národná zdravotná služba Spojeného kráľovstva) ale napríklad oznámila, že s účinnosťou od 1. apríla 2022 preruší vzťahy s touto charitatívnou organizáciou.