V 25. kole anglickej Premier League hostí Leicester na King Power Stadium Arsenal. Zápas začína 25. februára 2023 o 16:00.

Kanonieri z Arsenalu dokázali naposledy dramatickým spôsobom ukončiť sériu bez víťazstva a vrátili sa na čelo ligovej tabuľky s bilanciou 17 výhier, troch prehier a troch remíz, vďaka čomu majú na konte 54 bodov. Pred druhým Manchestrom City majú teraz dvojbodový náskok a pred obhajcom titulu majú tiež zápas k dobru. Na druhej strane Leicester vstupuje do tohto zápasu s cieľom získať ďalší priestor na „dýchanie“ medzi sebou a zónou zostupu. Líšky sa nachádzajú na 14. mieste v tabuľke, pričom ich 24 bodov ich radí o štyri body nad 18. West Ham.

Analýza formy

Leicester sa pokúsi odpovedať na prehru 0:3, ktorú utrpel v poslednom zápase na pôde Manchestru United. Výsledok prerušil sériu troch víťazných zápasov vo všetkých súťažiach a sériu siedmich bodov v posledných troch zápasoch Premier League. Napriek tomu, že Leicester proti Manchestru United neinkasoval, vytvoril si viacero dobrých šancí a pravdepodobne si zaslúžil aspoň gól. Pri dvoch vytvorených čistých šanciach sa im podarilo zaznamenať celkovo 1,67 očakávaného gólu, čo nie je zlé vzhľadom na to, v akú defenzívnu silu sa Manchester United v tejto sezóne na Old Trafford premenil. Problém pre Líšky prišiel v podobe ich bránenia, keď ich Red Devils opakovane rozoberali. Leicester pri prehre s Manchestrom United predviedol neuveriteľných sedem čistých šancí a nakoniec mal šťastie, že jeho súperi neinkasovali viac ako trikrát.

Hostia dokázali v poslednom zápase vonku získať dramatické víťazstvo 4:2 nad Aston Villou, čím ukončili sériu štyroch zápasov bez víťazstva. Víťazstvo bolo pre Arsenal veľmi potrebné po tom, čo v predchádzajúcom zápase utrpel domácu prehru 3:1 s Manchestrom City, ktorá ho pripravila o prvé miesto v Premier League. Arsenal je v tejto sezóne fantastický vonku a výhra nad Villou bola poslednou v pôsobivej bilancii deviatich výhier, jednej remízy a dvoch prehier vonku. Gunners sa v posledných zápasoch trochu trápili v defenzíve v porovnaní s nepriepustnou obrannou formou, ktorú predvádzali na začiatku kampane. V posledných piatich ligových zápasoch inkasovali deväť gólov, keď predtým v prvých 18 zápasoch sezóny inkasovali len 14 gólov.

Analýza zostavy

Letný podpis Gabriela Jesusa sa blíži k návratu k lídrom ligy, pričom ako najpravdepodobnejší termín sa uvádza marec. Arsenal sa v zápasoch proti Manchestru City a Aston Ville musel zaobísť bez služieb kľúčového záložníka Thomasa Parteyho, ale ghanský internacionál sa zdá, že by sa mal vrátiť do zostavy proti Leicestru. Medzitým sa objavili pozitívne správy týkajúce sa hviezdičky Bukayo Saka, keďže klub potvrdil, že napriek viacerým úderom pri víťazstve nad Villou nie je 21-ročný hráč zranený.

V prípade Leicestru sa manažér Brendan Rodgers musí vysporiadať len s niekoľkými absenciami vrátane Jonnyho Evansa, Jamesa Justina a Ryana Bertranda. Youri Tielemens, Boubakary Soumare, Dennis Praet a Jamie Vardy sa budú usilovať o štart po tom, čo sa každý z nich objavil iba na lavičke pri prehre s Manchestrom United minulý víkend.

Kľúčové ukazovatele zápasu Leicester – Arsenal

  • V poslednom zápase Leicester inkasoval 4,47 očakávaných gólov a mal sedem veľkých šancí na skórovanie.
  • Leicester inkasoval v ôsmich po sebe idúcich zápasoch Premier League.
  • Počet 41 inkasovaných gólov Foxes v tejto sezóne je druhou najvyššou hodnotou v lige, hneď za 17. Bournemouthom.
  • Arsenal inkasoval v posledných šiestich po sebe idúcich zápasoch vo všetkých súťažiach.
  • Viac ako 2,5 gólu padlo v 15 z 23 zápasov Leicestru (65 %) a v 14 z 23 zápasov Arsenalu (61 %) v Premier League.

Tip na zápas

Leicester bude musieť podať oveľa lepší defenzívny výkon, inak by mohol riskovať ďalšiu vysokú prehru. Arsenal by mal do tohto zápasu vstúpiť v dobrej nálade po tom, čo sa konečne vrátil na víťaznú vlnu a dostal sa späť do čela ligy, takže pre hostiteľov bude veľmi ťažkým súperom. Oba tímy si v posledných zápasoch vytvárali šance a zároveň ukázali určité trhliny v defenzíve, takže sa zdá, že sa bude hrať zápas s vysokým skóre. Naša predpoveď na zápas Leicester City – Arsenal: padne viac ako 2,5 gólu a uvidíme víťazstvo hostí.