V sobotu sa v treťom zápase sezóny 2023/24 Premier League predstaví dvanásty Manchester United na pôde desiateho Nottinghamu Forest. Manchester United sa bude zúfalo snažiť odpovedať na neúspešnú prehru, ktorú utrpel minulý víkend v severnom Londýne s Tottenhamom Hotspur. Nottingham Forest sa bude snažiť nadviazať na pozitívny štart do sezóny, v ktorom „Tricky Trees“ predviedli dva povzbudivé výkony. Zápas začína 26. augusta 2023 o 16:00.

Analýza formy

Začiatok novej sezóny bol pre tím Manchestru United Erika ten Haga neistý. V úvodnom zápase sezóny doma proti Wolves boli pravdepodobne druhí najlepší a odišli so šťastnými tromi bodmi. Ich posledný výjazd vyústil do vonkajšej porážky 2:0 so Spurs, v ktorej červení diabli začali jasne, ale v druhom polčase sa rýchlo vytratili. Útoku United sa v úvode ročníka nedarí, keď zaznamenal iba jediný gól, hoci si vypracoval celkovo šesť čistých šancí. Je možné, že sa opäť potrápia, keďže narazia na tím Forest, ktorý v minulej sezóne na Emirates mimoriadne znepríjemnil situáciu vicemajstrovi Arsenalu.

TDROJ: goal.com

Nottingham Forest získal minulý víkend svoje prvé body v sezóne dramatickým spôsobom, keď doma vyhral 2:1 nad Sheffieldom United. Zdalo sa, že všetko smeruje k remíze 1:1, pokiaľ bývalý hráč Newcastlu Chris Wood v 89. minúte hlavou rozhodol o víťazstve. Bolo to zaslúžené víťazstvo mužov Steva Coopera, ktorí dokázali obmedziť Blades len na 0,50 očakávaných gólov a nula vytvorených čistých šancí. Napriek inkasovanému gólu to bol celkovo ďalší veľmi silný defenzívny výkon. Bolo to po zápase s Arsenalom, v ktorom Forest dvakrát inkasoval v prvých 35 minútach, ale výborne na to reagoval. V druhom polčase boli do značnej miery lepším tímom a v 82. minúte Gunners vystrašili gólom.

Analýza zostavy

Erik ten Hag bude v sobotu na pôde Nottinghamu Forest bez ôsmich hráčov. Medzi nimi je aj nová posila Rasmus Hojlund, dánsky útočník, ktorý od svojho prestupu z Atalanty za veľké peniaze ešte neabsolvoval svoj debut. Ten Hag by mohol služby 20-ročného hráča skutočne využiť, keďže Manchestru United skutočne chýba hrotový útočník. V dohľadnej dobe im bude chýbať aj ďalšia letná posila Mason Mount. Bývalý hráč Chelsea bude chýbať najbližších štyri až šesť týždňov pre zranenie stehenného svalu, čo predstavuje ďalšiu ranu pre kreatívny útok Reds. Bojovný obranca Lisandro Martinez je pre tento zápas tiež otázny, čo znamená, že Švéd Victor Lindelof bude pravdepodobne partnerom strelca prvého gólu Raphaela Varaneho.

Steve Cooper má pred cestou do Manchestru niekoľko vlastných problémov so zraneniami. Skúsený obranca Felipe, brankár Wayne Hennessey a obranca Omar Richards sú pre toto stretnutie vyradení. Forest stále čaká na zdravotnú spôsobilosť ľavého krajného obrancu Olu Ainu, ale prvé náznaky naznačujú, že Nigérijčan bude môcť v tomto zápase nastúpiť na ľavej strane formácie. Taiwo Awoniyi bude pre hostí nebezpečným mužom, keďže deviatka Nottinghamu Forest strelila gól v každom z prvých dvoch zápasov sezóny. Chris Wood sa bude usilovať o štart po svojom víťaznom góle minulý týždeň, ale pravdepodobne sa bude musieť uspokojiť s úlohou náhradníka.

Kľúčové ukazovatele zápasu Manchester United – Nottingham Forest

  • Nottingham Forest v prvých dvoch zápasoch sezóny ešte nepustil súpera do jasnej gólovej šance.
  • Naopak, proti Manchestru United sa súperi dostali do štyroch veľkých šancí.
  • Hostia majú druhý najlepší očakávaný počet gólov proti (1,30) v Premier League, hneď za Manchestrom City.
  • Domácim sa v úvode sezóny nedarí, keď premenili len 16,7% svojich čistých šancí.
  • Očakávaný počet gólov Manchestru United doma (2,20) je tretí najvyšší v lige.

Tip na zápas

Tieto dve strany zažili veľmi odlišný štart do sezóny napriek tomu, že obe majú zhodne po tri body. Manchester United vyzerá pred bránkou bezzubo a jeho obrana sa viackrát roztrhla. Na druhej strane Forest predviedol v prvom zápase proti Arsenalu obdivuhodný výkon a minulý týždeň zaslúžene zvíťazil. V oboch týchto zápasoch odviedli zverenci Steva Coopera fantastickú prácu v defenzíve napriek tomu, že inkasovali celkovo tri góly. Predpokladáme, že Forest dokáže tento oslabený tím United potrápiť a udrží si v tomto zápase rešpekt. Náš tip na zápas Manchester United vs Nottingham Forest je remíza.