Holandský regulačný orgán pre hazardné hry Kansspelautoriteit (KSA) udelil pokuty spoločnostiam Equinox Dynamic a Domiseda and Partners s.r.o. po tom, ako rozhodol, že v krajine pôsobia nelegálne.

Spoločnostiam Equinox so sídlom na ostrove Curaçao a Domiseda and Partners s.r.o. zo Slovenska bolo nariadené zaplatiť 900 000 EUR (798 122 GBP/966 201 USD) za to, že ponúkali online hazardné hry v Holandsku bez príslušných licencií.

ZDROJ: WINARCH

Porušenia sa týkali stránky orientxpresscasino.com, pričom regulačný orgán uviedol, že Equinox aj Domiseda pôsobili ako poskytovatelia tejto webovej stránky napriek tomu, že nemali licenciu, ako to vyžadujú zákony stanovené v zákone o stávkach a hrách.

Používatelia mohli hrať celý rad online kasínových hier, vkladať a vyberať peniaze pomocou holandských platobných metód, nastaviť jazyk na holandštiinu, pričom samotná stránka mala IP adresu v Holandsku. 

Spoločnosť Equinox v reakcii na to uviedla, že prijala opatrenia na zablokovanie prístupu hráčov z Holandska na túto stránku, aby zabezpečila jej fungovanie v súlade s holandskými zákonmi.

Regulačný orgán sa však rozhodol pristúpiť k uloženiu pokuty po tom, ako uviedol, že webová stránka už porušila vnútroštátne právne predpisy tým, že ponúkala online hazardné hry bez licencie.

ZDROJ: pixabay.com

KSA tiež uviedol, že v prípade existovalo niekoľko priťažujúcich okolností v tom, že neexistovali žiadne bezpečnostné opatrenia pre zákazníkov pristupujúcich na stránku. Medzi ne patrilo aj nedostatočné overenie veku, čo znamenalo, že k online hazardným hrám mohli mať prístup aj neplnoletí hráči.

Poskytovateľovi hazardných hier online s licenciou vznikajú náklady na podanie žiadosti o licenciu a jej udržiavanie, ktoré nelegálni poskytovatelia hazardných hier online nemusia znášať,“ uviedla KSA.

Okrem toho nelegálni poskytovatelia neplatia v Holandsku žiadne dane a ich podnikanie nie je obmedzené prísnymi pravidlami zákona o stávkach a hazardných hrách a súvisiacimi licenčnými predpismi. To umožňuje nelegálnym poskytovateľom ponúkať hazardné hry, ktoré sú pre držiteľov licencie zakázané, alebo ponúkať vyššie ceny a bonusy.“

Predseda KSA René Jansen dodal: „Cieľom je vytvoriť bezpečné prostredie pre ľudí, ktorí chcú hrať online. To zahŕňa aj prijatie prísnych opatrení proti nelegálnym poskytovateľom.

Portál Winsider zistil, že do protfólia online kasín vlastnených a prevádzkovaných spoločnosťou Equinox Dynamic N.V. patria:

Rееltаѕtіс Саѕіno, Nоrdісаѕіnо, ОrіеntХрrеѕѕ Саѕіnо, Саѕіnо ЅuреrLіnеѕ, Lа Fіеѕtа Саѕіnо