Holandský národný regulačný orgán Kansspelautoriteit (KSA) varoval dvoch prevádzkovateľov po tom, čo v reklamách na hazardné hry využili celebrity.

KSA 30. júna tohto roku zaviedla všeobecný zákaz používania takzvaných „celebrít“ (role models), ako sú bývalí profesionálni futbalisti, influenceri a modelky, v marketingu hazardných hier.

Toto pravidlo sa vzťahuje na všetkých prevádzkovateľov s licenciou v Holandsku s výnimkou charitatívnych a štátnych lotérií.

ZDROJ. Kansspelautoriteit

Podľa KSA dvaja prevádzkovatelia, z ktorých ani jeden nebol menovaný, použili v reklamách hlasy slávnych Holanďanov – považovaných za celebrity. V jednom prípade sa hlas známej osobnosti objavil v televíznej reklame a v druhom prípade v podcaste.

Obaja prevádzkovatelia stiahli reklamy po upozornení zo strany KSA. Ak by tak neurobili, regulačný orgán uviedol, že by im mohol vydať príkaz na zastavenie činnosti.

KSA bude pozorne sledovať, či poskytovatelia hazardných hier naďalej dodržiavajú tento zákaz,“ uviedol KSA.

ZDROJ: shutterstock.com

Zastavenie činnosti

Varovania prichádzajú po tom, ako začiatkom tohto mesiaca spoločnosti LCS Limited aj MKC Limited prestali pôsobiť v Holandsku po tom, ako dostali od KSA príkazy na zastavenie činnosti.

Spoločnosť LCS dostala príkaz na zastavenie činnosti začiatkom septembra. Nasledovalo po vyšetrovaní, ktoré prebiehalo od marca do júla. Vyšetrovanie odhalilo, že hráči mohli hrať na webovej stránke Sons-of-slots.com napriek tomu, že spoločnosť LCS nemala licenciu na prevádzku v Holandsku.

Vyšetrovanie MKC prebiehalo od mája do augusta. Zistilo sa, že prevádzkovateľ ponúkal hry v Holandsku prostredníctvom webovej stránky Betworld247.com a prijímal stávky od hráčov v krajine.