Leeds hostí Arsenal na Elland Road a bude sa snažiť zastaviť slabú sériu výsledkov v poslednom období. Naopak, Arsenal je momentálne suverénny a jeho nedávna výhra vonku v Nórsku pridala ďalšie víťazstvo do jeho výbušnej sezóny. (16.10.2022 o 15:00 h)

Analýza formy

Počiatočný optimizmus a nádej ohľadom úvodu ligy Leedsu sa zmenili na pochybnosti a dokonca zúfalstvo. Napriek pôsobivému štartu sú teraz Peacocks v posledných piatich ligových zápasoch bez víťazstva, klesli na štrnáste miesto a od obávanej zóny ich delia len tri body. Zverenci Jesseho Marscha v posledných zápasoch zaznamenali aj výrazný pokles defenzívnej činnosti. V posledných troch stretnutiach inkasovali sedem gólov, ale na Elland Road, kde v tejto sezóne neprehrali, majú dobrú bilanciu. Pokiaľ ide o nedávnu tradíciu H2H, Leeds naposledy vyhral doma proti Arsenalu v roku 2000, odvtedy prehral päť zo siedmich stretnutí. Arsenal sa v súčasnosti zdá byť nezastaviteľný a svoju desivú formu opäť potvrdil na umelom ihrisku v Bodo, kde síce bojoval, ale pripísal si tesné víťazstvo a získal kontrolu nad svojou skupinou Európskej ligy. Gunners vyhrali deväť z posledných desiatich zápasov a šesť z posledných siedmich zápasov na ihrisku. V tejto sezóne boli na cestách mimoriadne plodní, keď sa im v štyroch zápasoch Premier League vonku podarilo streliť deväť gólov.

Analýza zostavy

Leedsu sa po suspendácii vráti Luis Sinisterra, Kolumbijčan, ktorý bol doteraz kľúčovým hráčom klubu a v posledných troch vystúpeniach za Peacocks strelil dva góly. Domácim budú v tomto zápase chýbať Dallas, Forshaw, Fuhr Hjelde a Gray. Bukayo Saka je na strane Mikela Artetu v horúcej forme, keď v každom z posledných dvoch zápasov strelil rozhodujúci gól. Jesus a Odegaard sú tiež dôležitými kolieskami v stroji Arsenalu, ale hostia budú v tomto zápase bez Elnenyho, Zinchenka a Smith-Rowa.

Kľúčové ukazovatele zápasu Leeds – Arsenal

  • Leeds skóroval v šiestich z posledných siedmich domácich zápasov
  • V troch z posledných štyroch zápasov Leedsu skórovali oba tímy
  • V dvoch z posledných štyroch zápasov Arsenalu skórovali oba tímy
  • V šiestich z posledných siedmich stretnutí na Elland Road skórovali oba tímy

Tip na zápas

Arsenal je v tomto zápase určite veľkým favoritom na víťazstvo, ale najrozumnejšie je vsadiť na to, že oba tímy skórujú. Leeds je na domácom trávniku vždy nebezpečný, zatiaľ čo Arsenal v posledných zápasoch prehrával o niečo ľahšie.