Európska asociácia pre hazardné hry a stávky (EGBA) s potešením oznamuje, že druhý ročník Európskeho týždňa bezpečného hrania (ESGW) sa uskutoční 17. až 23. októbra 2022.

ESGW je každoročná medziodvetvová iniciatíva na podporu bezpečnejšieho hrania hazardných hier v Európe, ktorú organizuje trinásť európskych asociácií online hazardných hier vrátane EGBA.

Počas ESGW sa v európskych krajinách uskutoční celý rad praktických aktivít zameraných na zvyšovanie povedomia o bezpečnejšom hraní hazardných hier medzi zákazníkmi, spoločnosťami prevádzkujúcimi hazardné hry, regulačnými orgánmi a na výmenu informácií o najnovšom vývoji v oblasti regulácie bezpečnejšieho hrania hazardných hier, o dostupných nástrojoch na podporu bezpečnejšieho hrania hazardných hier, tipoch, ako hrať bezpečnejšie, o najnovších výskumoch a mnohých ďalších informáciách.

ZDROJ: egba.eu

Prvý ročník ESWG sa uskutočnil v roku 2021 a tohtoročný ročník prinesie rozšírený počet aktivít a zúčastnených združení v celej Európe.

ZDROJ: egba.eu

O združení EGBA

Európska asociácia pre hazardné hry a stávky (EGBA) je obchodná asociácia so sídlom v Bruseli, ktorá zastupuje popredných prevádzkovateľov online hier a stávok so sídlom, licenciou a reguláciou v EÚ, vrátane spoločností bet365, Betsson Group, Entain, Flutter, Kindred Group a William Hill. EGBA spolupracuje s národnými regulačnými orgánmi a regulačnými orgánmi EÚ a ďalšími zainteresovanými stranami na dobre regulovanom a dobre usmerňovanom trhu online hazardných hier, ktorý poskytuje vysokú úroveň ochrany spotrebiteľa a zohľadňuje realitu internetu a dopyt online spotrebiteľov.

ZDROJ: egba.eu

Členské spoločnosti EGBA spĺňajú najvyššie regulačné štandardy a v roku 2020 mali 234 licencií na online hazardné hry, na základe ktorých mohli poskytovať svoje služby 29 miliónom zákazníkov v 19 rôznych európskych krajinách. V súčasnosti sa členovia EGBA podieľajú 36% na hrubých príjmoch z online hazardných hier (GGR) v Európe.