Ringier poskytol spoločnosti LiveScore Group investíciu vo výške 57,4 milióna dolárov, ktoré LiveScore použije na expanziu v strednej a východnej Európe.

Spoločnosť LiveScore Group, ktorá je domovom niekoľkých spoločností zaoberajúcich sa športom a športovým stávkovaním, uzavrela dohodu so spoločnosťou Ringier AG, inovatívnou, digitalizovanou a diverzifikovanou švajčiarskou mediálnou a technologickou spoločnosťou. Tá sa dohodla, že spoločnosti LiveScore poskytne investíciu vo výške 57,4 milióna USD.

Spoločnosť LiveScore získala obrovskú investíciu

Spoločnosť LiveScore využije finančné prostriedky na posilnenie svojich rôznych značiek športových dát a stávok vrátane značiek LiveScore, LiveScore Bet a Virgin Bet. Okrem toho jej tieto peniaze pomôžu zlepšiť získavanie zákazníkov a nasmerovať viac ľudí na svoje produkty.

ZDROJ: LiveScore Group

Okrem toho investícia pomôže spoločnosti LiveScore zlepšiť jej úsilie o rast v regiónoch strednej a východnej Európy. Ringier je spoločnosť s veľkými skúsenosťami v Európe a má záujem pomôcť LiveScore rozšíriť svoje pôsobenie. Švajčiarsky technologický gigant už v minulosti investoval do iných stredoeurópskych a východoeurópskych podnikov a dobre pozná zložitosti tohto regiónu.

Na oplátku spoločnosť LiveScore pridá do svojej dozornej rady Stilianu Shishkova, senior partnera spoločnosti Ringier a zakladateľa bulharskej športovej mediálnej skupiny.

ZDROJ: Ringier Sports Media Group

Sam Sadi, výkonný riaditeľ spoločnosti LiveScore Group, uviedol, že deň uzavretia dohody je pre spoločnosť „nesmierne významným dňom“. Uviedol, že táto investícia je veľmi významným krokom vpred a pomôže spoločnosti LiveScore zvýšiť ocenenie jej podniku na 572 miliónov USD.

Strategická investícia spoločnosti Ringier AG so sídlom v Zurichu ohodnotila herný a mediálny biznis LiveScore Group na 500 miliónov libier, v rámci ktorej obchodníci vytvoria vedúceho vydavateľa digitálnych športových médií pre trhy strednej a východnej Európy.

Ringier so svojou skupinou Sports Media Group je vzhľadom na svoje vynikajúce odborné znalosti, aktíva a vzťahy ideálnym partnerom, ktorý sa snaží urýchliť našu expanziu do strednej a východnej Európy.“

Minulý rok spoločnosť Ringier AG rozšírila svoju prítomnosť v oblasti online stávkových médií získaním väčšinového podielu v stredoeurópskom športovom vydavateľstve Sportal BG Media Group, pričom táto investícia viedla k založeniu Ringier Sports Media Group.

ZDROJ: WINARCH

Táto investícia posilní skupinu Ringier Sports Media Group s najkomplexnejším pokrytím východoeurópskych športových médií, a to spojením nových aktív LiveScore s existujúcim portfóliom Sportal Bulgaria, Gazeta Sporturilor v Rumunsku a Sportal.rs v Srbsku.

Skupina Ringier Sports Media Group veľmi cieľavedome realizuje svoj zakladajúci sľub, že pod svojou strechou spojí popredné digitálne športové mediálne značky,“ povedal Robin Lingg, predseda dozornej rady skupiny Ringier Sports Media Group:

Účasť v skupine LiveScore je ďalším rozhodujúcim krokom k tomu, aby sme v budúcnosti mohli vyvíjať inovatívne produkty založené na spoločných technológiách a využívať výhody výmeny know-how. To, že popredná spoločnosť, akou je LiveScore Group, súhlasila s úzkou spoluprácou s nami v rámci strategického partnerstva, je skutočným ocenením našej vízie športových médií v spoločnosti Ringier.“

ZDROJ: Ringier Sports Media Group

Ringier dôveruje odborným znalostiam spoločnosti LiveScore

Marc Walder, výkonný riaditeľ spoločnosti Ringier, sa vyjadril k novej dohode. Povedal, že skupina LiveScore sa už osvedčila ako skutočný líder v odvetví, pokiaľ ide o športové výsledky, priame prenosy športových prenosov a obsah športových stávok. Walder poznamenal, že dôveruje odborným znalostiam spoločnosti LiveScore a verí, že spoločnosť bude pre Ringier skvelým obchodným partnerom.

Walder tiež hovoril o ambíciách svojej spoločnosti v súvislosti s týmto partnerstvom. Uviedol, že spoločnosti LiveScore a Ringier budú spolupracovať na zvýšení atraktivity športových zážitkov prostredníctvom inovatívnych produktov a pohlcujúcich zážitkov. Podľa Waldera bude skupina Ringier Sports Media stáť na čele týchto operácií a s pomocou skupiny LiveScore Group poskytne fanúšikom nezabudnuteľné zážitky zo športu a športových stávok.

Pred tromi mesiacmi spoločnosť LiveScore uzavrela ďalšiu dohodu, tentoraz so Spotlight Sports Group. V rámci poslednej dohody spoločnosť Spotlight poskytla podporu značkám športových stávok spoločnosti LiveScore pomocou svojho špičkového riešenia Superfeed zameraného na dostihy.