Spoločnosť Betfred sa stala oficiálnym partnerom pre stávkovanie na červených diablov. Dvojica bola spolu už v roku 2006. Šéf marketingu Intelly Łukasz Bączek na Twitteri uviedol, že súčasné partnerstvo sa odhaduje na 4 milióny libier ročne.

Na oficiálnej webovej stránke futbalového klubu Manchester United je teraz ako partner uvedená aj spoločnosť Betfred. Spoločnosť Betfred, ktorá prevádzkuje viac ako 1 400 stávkových kancelárií, pôsobí v Španielsku, Južnej Afrike a Spojených štátoch. Partnerstvo však prichádza v otáznom čase, pokiaľ ide o predpisy o hazardných hrách a postoj športových fanúšikov k takýmto partnerstvám.

ZDROJ: Betfred.com

Regulačné prekážky nie sú problémom

Na jednej strane sa objavili fámy, že Premier League sa možno dobrovoľne vzdá partnerstva medzi svojimi klubmi a stávkovými kanceláriami. Nedávny záujem o takéto dohody tieto tvrdenia vyvracia. Premier League údajne zorganizovala stretnutie, na ktorom sa o tejto otázke diskutovalo.

Stretnutie sa konalo za zatvorenými dverami, pričom verejnosť zostala na pochybách, aké rozhodnutia a rokovania sa mohli uskutočniť. Napriek tomu bol postoj verejnosti k takémuto sponzorstvu pomerne jasný a jednoznačný. V štúdii uverejnenej v roku 2020 sa zistilo, že tretinu športových fanúšikov odradí od kúpy súprav svojich obľúbených tímov, ak by obsahovali podobizeň a značku hazardných spoločností.

Tento názor sa nezlepšil ani v roku 2022. Jednu z najhlasnejších kampaní proti takýmto úpravám viedla organizácia Footballers Supporters Against Gambling Adverts (Futbaloví priaznivci proti reklamám na hazardné hry), ktorá dúfa, že prinesie osvetu o škodách, ktoré hazardné hry spôsobujú spoločnosti a rodinám obetí.

Nikde nie je škodlivá prítomnosť hazardných hier citeľnejšia ako vo futbale, ktorý pôsobí ako ‚háčik‘, ktorý priťahuje mladých, začínajúcich hráčov a pripravuje ich na celoživotnú závislosť,“ uviedla organizácia začiatkom augusta.

ZDROJ: peakpx.com

Pomalý postup pri zmene regulácie

Na prijatie rozsiahlych zmien v spôsobe samoregulácie Premier League by však bolo potrebných najmenej 14 hlasov z 20 tímov.

Biela kniha načrtávajúca budúce regulačné zmeny sa medzitým nevyhnutne oneskorila, keďže britský premiér Boris Johnson bol defenestrovaný s väčšou či menšou pomocou ministerky zahraničných vecí Liz Trussovej a bývalého kancelára Riša Sunaka. Obaja si teraz navzájom uštedrujú údery v snahe zabezpečiť si miesto svojho bývalého šéfa.

Bez ohľadu na to, aká bude budúcnosť reklamy na hazardné hry a futbalových klubov, Betfred a Manchester United sú v nej spolu – zatiaľ.