Mestská rada Chicaga vybrala spoločnosť Bally’s Corporation. Mala by v centre mesta vybudovať kasíno za 1,7 miliardy dolárov.

Spoločnosť Bally’s Chicago bola vybraná ako preferovaný uchádzač v rámci výberového konania. Medzi ďalšími finalistami boli spoločnosti Rush Street Gaming a Hard Rock.

Spoločnosť Bally’s vo svojej ponuke uviedla, že mestu zaplatí 40 miliónov USD vopred a ročné platby vo výške 4 milióny USD. Pri výstavbe rezortu plánuje zamestnať celkovo 3 000 zamestnancov a po jeho dokončení vytvoriť ďalších 3 000 stálych pracovných miest.

Kasíno sa bude nachádzať na 30-akrovom pozemku Chicago Tribune Publishing Center na križovatke Chicago Avenue a Halstead Street.

V rámci komunitného investičného programu spoločnosti Bally’s bude 25% vlastného imania v Bally’s Chicago vyhradených pre program vyrovnaného financovania, ktorý umožní miestnym komunitám investorov vlastniť podiel na projekte.

Chceli by sme sa poďakovať starostke Lightfootovej a jej úradu za uskutočnenie náročného, ale spravodlivého procesu RFP a za výber spoločnosti Bally’s Chicago ako preferovaného uchádzača o mestské kasíno,“ povedal Soo Kim, predseda predstavenstva spoločnosti Bally’s Corporation. „Našou víziou je, že Bally’s Chicago bude z ľudí, s ľuďmi a pre ľudí z Chicaga“.

ZDROJ: Bally’s Corporation

Chicago je jedinečné a živé mesto, ktoré si zaslúži prvotriednu herňu a zábavnú destináciu, ktorá podporí miestnu ekonomiku, miestnu pracovnú silu, vytvorí viacgeneračné bohatstvo pre menšinových investorov a bude prezentovať to najlepšie, čo mesto ponúka. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s mestskou radou, CFL [Chicagskou federáciou práce], Illinois Gaming Board a všetkými našimi cennými komunitnými partnermi na tomto vzrušujúcom projekte.“ Uviedla v správe Bally’s Corporation.

Spoločnosť Bally’s tiež oznámila, že v prvom štvrťroku 2022 zaznamenala tržby vo výške 548,2 milióna USD, čo je takmer trojnásobok sumy zaznamenanej v prvom štvrťroku 2021, a to najmä vďaka akvizícii britského online operátora Gamesys, ktorú uzavrela minulý rok.