Manchester City je veľmi blízko k zisku titulu v Premier League. Potrebuje už len štyri body a titul bude doma. V ďalšom ligovom zápase, ktorý City odohrajú v Londýne proti West Ham United, sa budú snažiť nepochybne získať všetky tri body. Rozbije West Ham oslabenú obranu City? Skúste si tipnúť.

Do tohto zápasu pôjdu City s 89 bodmi na čele tabuľky, zatiaľ čo West Ham United je siedmy s 55 bodmi. Nádeje tímu West Ham United na kvalifikovanie sa do budúcej sezóny Ligy majstrov sa skončili už na oboch frontoch, keďže boli vyradení z Európskej ligy a stratili body aj v lige. Ich najvyšším cieľom teraz môže byť akurát umiestnenie v prvej šestke. Dominantný výkon proti zostupujúcemu Norwichu v poslednom zápase im priniesol výhru 4:0 a prvé víťazstvo v šiestich zápasoch. Predtým zaznamenali štyri porážky v rade, takže toto bolo ich prvé čisté konto za posledných päť zápasov. Z posledných desiatich zápasov však nedokázali skórovať len v troch.

Manchester City zaknihoval naposledy víťazstvo 5:1 nad Wolverhamptonom Wanderers; bolo to štvrtýkrát z piatich zápasov, keď City strelili štyri a viac gólov. Jednoducho nevedia prestať strieľať a v každom z posledných piatich zápasov padlo viac ako 3,5 gólu. V ich súčasnej forme, keď vyhrali každý z posledných piatich ligových zápasov, a do tohto zápasu si nesú sériu 10 neporazených duelov, je ťažké predpokladať, že by ich West Ham zastavil. Oba tímy skórovali v troch z posledných piatich zápasov a keďže West Ham sa snaží dosiahnuť vyššiu métu, obrana môže byť pre City nechcený problém. Ruben Dias, Kyle Walker a John Stones sú zranení a Fernandinho, ktorý nedávno nastúpil, má problémy s rýchlosťou. City však majú silný útok a Kevin De Bruyne to práve ukázal štyrmi gólmi proti Wolves v stredu. V posledných 12 stretnutiach ale City s West Ham United v anglickej lige neprehrali.

Kľúčové fakty pre duel West Ham – Manchester City

  • Manchester City zostáva neporazený zo strany West Ham United v 12 ligových stretnutiach v rade.
  • West Ham má na konte štyri prehry z posledných piatich zápasov.
  • West Ham nedokázal skórovať len v troch z posledných 10 zápasov.
  • Manchester City neprehral v posledných 10 ligových zápasoch.
  • Manchester City viedol v oboch polčasoch v posledných štyroch ligových zápasoch.

Tip na záver

Manchester City je v lige na jednoznačnej ceste k titulu a mal by si s West Hamom ľahko poradiť. Problémom však je, že City majú problémy v defenzíve spôsobené zraneniami a West Ham to bude chcieť využiť. Domáci majú dosť špičkových hráčov, ktorí dokážu preraziť oslabenú obranu City, takže medzi možnosťami je aj skórovanie oboch tímov. Vzhľadom na to, ako City v poslednom čase hrajú, im však veríme a tipujeme, že City bude viesť v oboch polčasoch.