Veľkonočné sviatky každoročne ovplyvňujú pravidelné žrebovania v číselných lotériových hrách. TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. zo zákona neprijíma stávky, nežrebuje a ani nevypláca výhry na Veľký piatok.

Výnimku má pravidelne len medzinárodná lotéria Eurojackpot. Spoločnosť TIPOS sa však rozhodla tento rok obmedziť dostupnosť svojich služieb aj nad rámec stanovený zákonom a obmedzí aj dostupnosť internetového portálu eTIPOS.sk. Spoločnosť TIPOS sa pre tento krok rozhodla v rámci podpory stratégie zodpovedného hrania.

15. apríl 2022 – Veľký piatok

TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. zo zákona v tento deň neprijíma stávky, nežrebuje a ani nevypláca výhry. Počas tohto dňa sa nebudú predávať ani žreby. Výnimku bude mať len žrebovanie lotérie Eurojackpot a doplnkovej hry Eurojackpot JOKER. Hráči si môžu ešte aj v piatok 15. apríla staviť na čísla Eurojackpotu na tých predajných miestach TIPOSu, ktoré budú v tento deň otvorené. Pre túto hru bude možné v piatok uzatvoriť aj stávky prostredníctvom internetu a SMS.

ZDROJ: eurojackpot.com

V piatok 15. apríla bude v rámci internetovej herne eTIPOS.sk umožnené hráčom vytvoriť si hráčsky účet a doplniť si účet. Ostatné operácie s účtom však nebudú v danom čase umožnené.

Počas Veľkého piatku, ktorý tento rok pripadol na 15. apríla, budú vypnuté aj internetové hry, ktoré TIPOS prevádzkuje v súlade so zákonom o hazardných hrách. Aj keď zákon umožňuje spoločnosti TIPOS počas Veľkého piatku prevádzku internetových hier prostredníctvom herného portálu eTIPOS.sk, vedenie národnej lotériovej spoločnosti sa rozhodlo v uvedený sviatočný deň internetové hry vypnúť. TIPOS má záujem na tom, aby hráči a fanúšikovia internetovej zábavy strávili sviatočný čas plnohodnotne v kruhu rodiny a blízkych. Spoločnosť TIPOS chce zároveň týmto rozhodnutím vyjadriť istú mieru zodpovednosti nad rámec povinností, ktoré jej určujú záväzky v programe zodpovedného hrania.

ZDROJ: tipos.sk

Hráči, ktorí budú potrebovať radu alebo informáciu k prevádzke, môžu počas veľkonočných sviatkov zavolať na infolinku spoločnosti TIPOS, konkrétne na čísla 18 177 a 18 277. Infolinka bude 15. apríla (Veľký piatok) dostupná pre zákazníkov do 20:00, ostatné dni budú pracovníci TIPOSu k dispozícii na uvedených telefónnych číslach do 22:00, t. j. ako v bežné dni.

16. apríla – sobota, 17. apríla – Veľkonočná nedeľa a 18. apríla – Veľkonočný pondelok

V tieto dni bude štandardná doba prevádzky, čiže bude možné vykonávať všetky transakcie – príjem stávok, overovanie a výplatu výhier v číselných lotériách, ako aj predaj stieracích žrebov, ich overovanie a výplatu výhier. V nedeľu i v pondelok sa uskutoční žrebovanie výherných čísel pre všetky lotérie, ktoré sa v tento deň štandardne žrebujú. Internetové hry a tipovanie prostredníctvom SMS budú bez obmedzení.