Spoločnosť Aspire Global ukončila zmluvu so spoločnosťou Sports Lotteries LLC, prevádzkovateľom ruskej národnej lotérie, z dôvodu „odlišného pohľadu na podnikanie“.

Dodávateľ nezverejnil všetky podrobnosti tohto rozhodnutia, ale potvrdil, že ukončenie bude účinné okamžite. Spoločnosť Aspire dodala, že ukončenie zmluvy, ktorá začala platiť v októbri 2020, nebude mať žiadny vplyv na jej príjmy a zisk v roku 2022.

K ukončeniu zmluvy došlo po tom, ako viaceré ďalšie podniky v oblasti hazardných hier prerušili svoje väzby s Ruskom v súvislosti s prebiehajúcou inváziou na Ukrajinu, hoci spoločnosť Aspire vo svojom oznámení inváziu nespomenula.

ZDROJ: Aspire Global

Spoločnosť Genius Sports Group pozastavila činnosť v Rusku a Bielorusku, zatiaľ čo prevádzkovateľ online hazardných hier LeoVegas zastavil všetky stávky na domáce ruské a bieloruské športy.

Spoločnosť Parimatch Tech oznámila, že v reakcii na inváziu stiahne svoju franšízu z Ruska. Značka Parimatch bola založená na Ukrajine v roku 1994 a hlavné vývojové centrum spoločnosti Parimatch Tech sa nachádza v hlavnom meste Ukrajiny Kyjeve.

Aj spoločnosť Aristocrat uviedla, že pozastavila prevádzkovanie svojich mobilných hier v Rusku, pričom skonštatovala, že ponúkanie hier v krajine „v súčasnosti nie je životaschopné“.

Minulý mesiac spoločnosť Aspire vykázala za rok 2021 rekordné tržby vo výške 213,3 mil. eur, čo bolo o 31,8% viac ako v predchádzajúcom roku. V decembri sa spoločnosť Aspire dohodla so spoločnosťou Esports Technologies na odpredaji aktív B2C v transakcii za 75,9 mil. eur.

Čistý zisk spoločnosti Aspire za rok 2021 dosiahol 24,1 mil. eur, čo predstavuje 60,7% nárast oproti predchádzajúcemu roku.