Newyorský poslanec J. Gary Pretlow predložil návrh zákona, ktorý umožňuje, aby stávkové kancelárie mimo dostihových dráh a profesionálne športové štadióny a športoviská mali mobilné stávkové kiosky. Takisto by sa pripravované možnosti mobilného stávkovania v New Yorku rozšírili o stávky na kone s pevným kurzom.

Pretlowov návrh zákona A8538 je v súlade so senátnym návrhom zákona S.7536, ktorý 19. novembra 2021 predložil senátor Joseph P. Addabbo Jr. Obaja zákonodarcovia dohliadajú na činnosť stálych výborov pre dostihy a stávkovanie v zákonodarnom zbore štátu New York a boli kľúčovými vyjednávačmi počas diskusií, ktoré viedli k legalizácii mobilných športových stávok v New Yorku v apríli 2021. Addabbo predtým presadzoval aj športové stávkovanie na štadiónoch, ale nenašiel dostatočnú podporu.

ZDROJ: pixabay.com

New York je pripravený spustiť mobilné stávkovanie prostredníctvom deviatich nedávno licencovaných prevádzkovateľov stávkových kancelárií pred Super Bowlom v roku 2022 vo februári budúceho roka. Konečný súbor pravidiel uvádza licencie na 10 rokov, poplatok 25 miliónov dolárov a matricu stanovujúcu 51% sadzbu dane z hrubého príjmu. Stávky tiež nebudú povolené na zápasy, v ktorých hrá newyorský univerzitný tím.

V jednom z kľúčových bodov návrhu zákona A8538 sa uvádza: „V súlade s predpismi vydanými komisiou môžu prevádzkovatelia mobilných športových stávok uzatvárať dohody s pridruženými spoločnosťami o umiestnení samoobslužných mobilných stávkových kioskov, ktoré vlastní, prevádzkuje a udržiava prevádzkovateľ mobilných športových stávok, a ktoré sú pripojené prostredníctvom internetu k serveru držiteľa licencie na prevádzkovanie mobilných športových stávok alebo k inému zariadeniu používanému na prijímanie mobilných športových stávok v licencovanom hernom zariadení v priestoroch pridruženej spoločnosti. Oprávnení stávkari môžu v takýchto kioskoch podávať stávky na účet a podávať a vyplácať hotovostné stávky bez zriadeného účtu.“

ZDROJ: peakpx.com

Medzi štadióny, na ktorých by mohli pribudnúť stávkové kancelárie, patria Madison Square Garden, Yankee Stadium a Citi Field v tíme Mets. Závodiská Saratoga, Belmont a Aqueduct by tiež mohli inštalovať kiosky. Všetky mobilné športové stávky budú vybavovať tie isté štyri kasína v štáte Upstate.

Mobilné športové stávkové kiosky v newyorských profesionálnych športových arénach a na štadiónoch by štát mohol schváliť až po 20 mesiacoch od schválenia Pretlowovho návrhu zákona.