Rok 2021 bol jedným z najvýbušnejších a najnepredvídateľnejších rokov v histórii League of Legends European Championship (LEC). A čísla ukazujú aké divoké to celé bolo.

Riot píše: Je to klišé, ale rok 2021 bol skutočne jedným z najaktívnejších a najnepredvídateľnejších rokov súťaže v rámci majstrovstiev Európy League of Legends. Zostali sme v šoku, keď sa G2 Esports počas letného play-off nekvalifikovalo na majstrovstvá sveta. Videli sme, ako MAD Lions, jeden z najmladších tímov v súťaži, úplne ovládol svoju súťaž. Fnatic medzitým bojoval v skutočne horskej dráhe, pričom nečakaná výmena rolí dokázala, že myslenie mimo rámca môže mať silné výsledky. S prekvapivými výsledkami prichádzajú aj skutočne veľkolepé štatistiky – a my sme z nich vytiahli niektoré z najpôsobivejších čísel za posledných 12 mesiacov.

ZDROJ: lolesports.com

Diváci LEC zaznamenali viac ako 77 miliónov hodín sledovania, čím prekonali celkový počet hodín sledovania z roku 2020 o takmer päť miliónov. A takmer 850 000 fanúšikov si naladilo osudný zápas letného play-off medzi Fnatic a G2, ktorý svojím atómovým rozuzlením spôsobil šok v celej Európe. Samotný Elias „Upset“ Lipp zažil pekelný rok, keď zaznamenal najvyššie KDA leta (9,15) a vyrovnal sa Matyášovi „Carzzymu“ Orságovi z MAD v počte zabití v jednom zápase za celý rok (14).

Infografika so štatistikou LEC 2021 je dostupná v tweete:

ZDROJ: Twitter LEC

Jarná časť súťaže LEC 2022 sa začína 14. januára 2022.