Severoamerický ešportový megatím Evil Geniuses sa podľa informácií portálu gamblingnews.com spája za účelom marketingového partnerstva s prevádzkovateľom online kasína zameraného na kryptomeny.

Názov online kasína z dôvodu zákonnej regulácie platnej v Slovenskej republike v článku neuvádzame.

Takéto partnerstvo je pre Evil Geniuses (EG) „prvé svojho druhu“, pretože umožní, aby sa logo online kryptokasína zobrazilo na rukávoch dresov hráčov EG na začiatku Blast Premier Fall Showdown, jednej z najvýznamnejších hier Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO).

Partnerské kryptokasíno dáva svoju pečať ešportu

Partnerom Evil Geniuses sa stáva kryptokasíno, ktoré prijíma digitálne meny ako jediný spôsob platby. Ponúka viac ako 2 800 hier, ktoré sa zameriavajú na tradičné kasíno, s možnosťami, ktoré zahŕňajú automaty, ruletu, baccarat a živé hry. Pre akcentáciu významu uzavretého partnerstva sa toto kryptokasíno spojilo aj s hráčom EG Tarikom Celikom a vytvorilo vlastnú mapu Challenge Course, ktorá je teraz k dispozícii na Steame, digitálnom trhu, ktorý vlastní spoločnosť Valve, a ktorý distribuuje hru Counter-Strike.

Význam marketingového partnerstva s EG je tiež v tom, že sa kryptokasíno môže zviditeľniť aj prostredníctvom spolupráce s ďalšími ešportovými tímami EG. Evil Geniuses je totiž zastúpená vo viacerých významných súťažiach, vrátane Dota 2, Call of Duty, League of Legends a Super Smash Bros.

ZDROJ:unsplash.com

Zapojenie fanúšikov inovatívnymi spôsobmi

Šéf online kryptokasína k partnerstvu povedal: „Milujeme vášeň a pokrokový prístup spoločnosti Evil Geniuses ku všetkému, čo robia. Už viac ako 20 rokov sú v pozícii gamechangera, a preto sú pre naše kryptokasíno ideálnym partnerom.“

Riaditeľ pre firemné partnerstvá spoločnosti Evil Geniuses Brian Millman privítal toto partnerstvo slovami, že v prípade EG ide o priekopníkov v odvetví ešportu a sú radi, že sa môžu spojiť s ďalšou inovatívnou organizáciou, akou je partnerské kryptokasíno.

Partnerstvá medzi ešportovými organizáciami a kryptomenovými spoločnosťami pritom nie sú úplne nové a vo svete je možné pozorovať trend ich vzájomnej kooperácie a spájania.

Kryptoburza Bybit napríklad podpísala celý rad dohôd v oblasti ešportu, vrátane dohody s hlavnou dánskou organizáciou CS:GO, Astralis. Začiatkom tohto roka sa ďalšia krypto burza, FTX, dostala na titulky novín po tom, čo ponúkla 210 miliónov dolárov spoločnosti Team SoloMid za premenovanie na TSM FTX na nasledujúcich desať rokov.

ZDROJ:unsplash.com

Evil Geniuses – vizitka

Evil Geniuses je severoamerická ešportová organizácia založená v roku 1999 a je jednou z najstarších na svete, ktorá zastrešuje hráčov a tímy v množstve hier, ako napríklad Counter Strike 1.6, Counter Strike; Global Offensive, DOTA 2, League of Legends, Quake Live, StarCraft II, Super Street Fighter IV a World of Warcraft.

Koncom roka 2012 až začiatkom roka 2013 začal tím EG hľadať súpisku na podporu na scéne League of Legends. Organizácia vytvorila svoj prvý tím League of Legends v januári 2013, keď získala bývalú súpisku Counter Logic Gaming EU. Históriu organizácie ako európskeho tímu je možné nájsť na stránke EvilGeniuses.EU.