Český lotériový gigant oznámil vymenovanie lorda Sebastiana Coea do svojej správnej rady ako prvého nezávislého nevýkonného riaditeľa. Sazka tak urobila ešte pred ukončením tendra na štvrtú britskú licenciu Národnej lotérie, informuje portál igamingbusiness.com.

Britská komisia pre hazardné hry vyhlásila súťaž na operátora The National Lottery v auguste 2020. Sazka bola prvou spoločnosťou, ktorá v októbri 2020 predložila ponuku do vyhláseného výberového konania. Komisia pre hazardné hry však v auguste tohto roka posunula termín výberu víťazného operátora do februára 2022 a zároveň predĺžila licenciu súčasnému držiteľovi licencie spoločnosti Camelot o ďalších šesť mesiacov – do februára 2024.

Sebastian Coe, často označovaný ako Seb Coe alebo Lord Coe, je bývalý atlét. Sebastian Coe, celým menom Sebastian Newbold Coe, barón Coe of Ranmore (narodený 29. septembra 1956, Londýn, Anglicko) získal štyri olympijské medaily a vytvoril osem svetových rekordov v behu na stredné trate. Jeho veľká rivalita s britským kolegom Stevom Ovettom dominovala pretekom na stredné trate počas väčšiny 80. rokov 20. storočia. Coe – dvojnásobný zlatý olympijský medailista v behu na 1500 m – má za sebou úspechy vo veľkých ponukových kampaniach. Pomohol aj Londýnu vyhrať kandidatúru na usporiadanie olympijských hier v roku 2012.

ZDROJ: unsplash.com

„Lord Coe bol počas svojej dlhej a významnej kariéry neprehliadnuteľnou osobnosťou na svetovej športovej, politickej a podnikateľskej scéne,“ povedal Karel Komárek, predseda predstavenstva spoločnosti Sazka.

Coe je v súčasnosti prezidentom Svetovej atletiky. Do tejto funkcie bol vymenovaný v roku 2015. V rokoch 1992 až 1997 pôsobil aj ako člen parlamentu (MP) za konzervatívcov.

„V priebehu uplynulých rokov som videl obrovský prínos lotériových fondov pre masový a vrcholový šport na celom svete. Teším sa, že sa môžem pripojiť k tímu, ktorý má za sebou preukázateľné výsledky v podpore športu na všetkých úrovniach v krajinách, kde pôsobí“, dodal Coe na margo rozbiehajúcej sa spolupráce so spoločnosťou Sazka.