Vrcholné svetové pokrové podujatie zaznamenalo rekordnú účasť v hlavnom turnaji. Event hlási vynikajúcu návštevnosť.

World Series of Poker (WSOP) 2023 zaznamenala prudký nárast záujmu o pokrový festival, ktorý sa koná od pondelka 3. júla do pondelka 17. júla, pričom hlavný turnaj po prvýkrát prekročil hranicu 10 000 účastníkov.

Registrácia do turnaja sa skončila počas víkendu v nedeľu a len v hlavnom turnaji sa zúčastní 10 043 hráčov, čím sa zlepšil doterajší rekord spred 17 rokov, keď sa do hlavného turnaja v roku 2006 prihlásilo 8 773 hráčov.

WSOP prekonáva čísla návštevnosti hlavného turnaja

WSOP v priebehu rokov aktívne propagovala svoje podujatie a snažila sa o vyššiu účasť, čo napokon vyústilo do nového rekordu pri hlavnom stole.

ZDROJ: shutterstock.com

Vstup na hlavný turnaj tiež nie je lacný, každý z účastníkov musí minúť približne 10 000 USD, aby mal miesto a šancu vyhrať teraz obrovský garantovaný cenový fond 12,1 milióna USD za umiestnenie na čele finálového stola. Celkový výherný fond je teraz oveľa vyšší vďaka obrovskému záujmu o najväčší stôl, ktorý pokrový turnaj ponúka.

V súčasnosti dosiahla celková suma, ktorú hráči zaplatili za účasť, 100,4 milióna USD. WSOP z tejto sumy vygenerovala 4,9 % z poplatkov a 2,1 % pre personál turnaja, čím sa vlastná organizácia dostala na 7 miliónov dolárov. Pri komentovaní rekordného obratu bol SVP a výkonný riaditeľ WSOP Ty Stewart nadšený:

„Týždeň čo týždeň sme zaznamenávali rekordný záujem, takže je len príznačné, že sme prekonali najväčší rekord zo všetkých. Desaťtisíc hráčov je pre toto odvetvie historických a na tohtoročného šampióna sa bude spomínať ako na toho, ktorý dobyl najbohatšie podujatie v histórii pokru, no minimálne do roku 2024.“

ZDROJ:shutterstock.com

Peniaze si na WSOP 2023 rozdelí viac ako 1 500 účastníkov

Čo je však dôležitejšie, celkový cenový fond hlavného turnaja dosiahol 93,4 milióna dolárov. Prvý hráč získa 12,1 milióna dolárov, pričom všetkých deväť hráčov má garantovaných minimálne 900 000 dolárov za samotné umiestnenie pri finálovom stole. WSOP medzitým očakáva, že minimálne 1 507 alebo 15 % všetkých zúčastnených hráčov niečo vyhrá a odíde z podujatia s minimálne 15 000 dolármi.

WSOP si rýchlo buduje svoju reputáciu, pričom nové miesto konania na Las Vegas Strip sa ukázalo ako úspešné. Hala Horseshoe Las Vegas hostí túto kultovú sériu už druhý rok po sebe a možno sa stane miestom najväčšieho pokrového turnaja na svete na mnoho ďalších rokov.