Konzultácie o revízii zákona o hazardných hrách sa začnú tento mesiac.

Komisia pre hazardné hry (GC) zverejnila štyri konzultácie k Bielej knihe o zákone o hazardných hrách, ktorá začne platiť tento mesiac. Práca GC prebieha súbežne s prácou vlády Spojeného kráľovstva a dobrovoľnými záväzkami odvetvia hazardných hier na implementáciu revízie.

Uverejnenie prvého kola konzultácií GC k revízii zákona o hazardných hrách sa uskutoční v júli. Nasledujúce štyri konzultácie, ktoré sa začnú v júli, sú: overovanie veku v prevádzkach, návrh hier na diaľku, kontrola finančných rizík a zraniteľnosti prevádzkovateľov na diaľku a umožnenie spotrebiteľom mať väčšiu kontrolu nad priamym marketingom, ktorý dostávajú.

ZDROJ: peakpx.com

K týmto štyrom konzultáciám sa pripoja aj dve, ktoré nesúvisia s preskúmaním, ale boli už skôr oznámené: pravidlá týkajúce sa licencií na osobnú správu a postupy pre regulačné komisie.

Väčšina veľkých konzultácií o preskúmaní zákona o hazardných hrách trvá 12 týždňov a to platí aj pre štyri konzultácie, ktoré GK začne tento mesiac, pričom sa očakáva, že ich uzávierka bude v októbri.

Tim Miller, výkonný riaditeľ Komisie pre hazardné hry, na záver aktualizácie preskúmania uviedol: „Úplná implementácia preskúmania bude prácou na niekoľko rokov, najmä ak do nej zahrnieme aj vyhodnotenie vplyvu všetkých zmien. To však neznamená, že nechceme vo veciach napredovať čo najrýchlejšie. Sme odhodlaní napredovať rýchlym tempom.“

„Vykonávanie revízie zákona o hazardných hrách je kľúčovou súčasťou našej práce na tom, aby boli hazardné hry v nasledujúcich rokoch bezpečnejšie, spravodlivejšie a bez kriminality. Ale aj naša každodenná práca, ktorou je zabezpečovanie dodržiavania našich pravidiel. Takže zatiaľ čo práca na implementácii naberá na obrátkach, buďte si istí, že ani my nepoľavíme v ochrane spotrebiteľov v celej Veľkej Británii.“