Aktuálny rok znamená zatiaľ pre Macao o 205 % vyššie príjmy ako v roku 2022 – celkovo 80,1 miliardy MOP.

Čínska provincia Macao zverejnila údaje za jún 2023, podľa ktorých dosiahla hrubý príjem z hazardných hier vo výške 15,2 miliardy MOP (1,89 miliardy USD). 

V porovnaní s júnom 2022 predstavuje toto číslo obrovský nárast o 514 % – v roku 2022 to bolo 2,4 miliardy MOP. 

V porovnaní s rokom 2022 je na tom Macao s príjmami zatiaľ výrazne lepšie, keď za prvých šesť mesiacov roka získalo 80,1 miliardy MOP, čo predstavuje nárast o 205%. 

Oživenie Macaa výrazne podporilo januárové ukončenie dlhodobej čínskej politiky nulovej tolerancie Covidu, ku ktorému došlo po rozsiahlych demonštráciách a protestoch čínskych občanov v celej krajine. 

ZDROJ: GamblingInsider

Účinok tejto politiky si v Macau vybral krutú daň, keď návštevnosť klesla na rekordne nízku úroveň a spôsobila prepad príjmov v každom kasíne v regióne.

V súčasnosti však čísla Macaa – hoci (zatiaľ) nie sú na rovnakej úrovni ako pred pandémiou – opäť prudko prevyšujú čísla Las Vegas, ktoré za máj 2023 vykázalo 1,16 miliardy dolárov oproti 1,92 miliardy dolárov v Macao za ten istý mesiac. 

Okrem toho v Macau výskumný tím Ekonomickej univerzity v Macao revidoval svoje makroekonomické prognózy hospodárskeho rastu tejto provincie hazardu. 

Očakáva sa, že rast HDP bude 47%, pričom odhaduje rozpätie od pesimistickejších 32,5% po optimistickejších 61,6%. 

Medzitým sa miera zamestnanosti v súčasnosti pohybuje na úrovni 2,6%, pričom nezamestnanosť osôb s trvalým pobytom v Macau predstavuje 3,3%. 

Hazardné hry sú významnou súčasťou ekonomickej štruktúry provincie a majú veľký vplyv na HDP a mieru zamestnanosti v celom Macau.