V piatok 9. júna sa hralo v medzinárodnej lotérii Eurojackpot o 85-miliónový jackpot. Žiadnemu z miliónov európskych hráčov sa však nepodarilo túto fantastickú výhru získať, a tak sa v nasledujúcom žrebovaní Eurojackpotu bude hrať už 96 mil. eur.

Napriek tomu sa v piatok podarilo desiatkam hráčov získať v druhom alebo treťom poradí lotérie Eurojackpot vysoké výhry dosahujúce niekoľko desiatok tisíc eur. Medzi nimi bol aj jeden hráč so stávkou uzatvorenou na Slovensku. Tomu sa podarilo získať v druhom výhernom poradí Eurojackpotu príjemných 147 685,20 eura.

Šťastný Slovák vstúpil v piatok do lotérie Eurojackpot so stávkou uzatvorenou na jednom z predajných miest spoločnosti TIPOS v Bratislavskom kraji. Obsluhu terminálu požiadal o päťtipovú stávku na náhodné čísla pre lotériu Eurojackpot a zvolil si aj účasť v doplnkovej hre Eurojackpot JOKER. Za takúto stávku zaplatil hráč 11 eur.

ZDROJ: tipos.sk

Šťastie v hre priniesol spomínanému Slovákovi tip s číslami 8, 13, 24, 35, 46 a s powerballovými číslami 1 a 8. Ak by mal tento našinec namiesto powerballovej jednotky šestku, tak by sa už dnes tešil z vyše 85-miliónového Eurojackpotu. Takto sa bude musieť „uskromniť“ a na svoje konto si bude môcť pripísať „len“ 147 685,20 eura. V podobnej situácii sa v piatok ocitlo ďalších 16 hráčov Eurojackpotu – 9 z Nemecka, dvaja z Fínska, a po jednom hráčovi z Chorvátska, Slovinska, Talianska, Nórska a zo Švédska. Všetci títo hráči uhádli všetkých päť vyžrebovaných čísel z hlavného osudia Eurojackpotu, ale neuhádli jedno z dvojice powerballových čísel.

V piatok bolo v treťom poradí úspešných 19 eurojackpotových hráčov. Každý z nich získal za päť uhádnutých čísel z hlavného osudia Eurojackpotu 74 520,40 eura.

Tento rok sa zatiaľ len trom slovenským hráčom v lotérii Eurojackpot podarilo získať výhru v druhom poradí a šiesti získali výhru v treťom poradí. K dnešnému dňu (k 10. júnu 2023) eviduje spoločnosť TIPOS od 9. októbra 2015 už 104 výhier, ktoré Slováci získali v prvom, druhom alebo treťom poradí lotérie Eurojackpot. Dohromady získali v prvých troch výherných poradiach vyše 96,8 mil. eur.

Výherné čísla pre lotériu Eurojackpot sa žrebujú v utorok a v piatok. Cena za jeden tip na jedno žrebovanie je 2 eurá.