Softvér je lacný a možno ho spustiť na akomkoľvek štandardnom počítači so systémom Microsoft Windows, ktorý má prístup k jednej alebo viacerým webovým kamerám.

Spoločnosť ClientScan, ktorá sa zaoberá rozpoznávaním tváre, spustila nový systém založený na umelej inteligencii, ktorého cieľom je chrániť hráčov, ktorí sa sami vylúčili z hry.

Systém ClientScan vyvinuli odborníci a poradcovia zo skupiny Visual Geometry Group na Oxfordskej univerzite.

Ak sa hráč rozhodne sám vylúčiť z osobného hrania, jeho informácie – vrátane podobizne – sa uložia v bezpečnom cloudovom prostredí. Softvér na rozpoznávanie tváre dokáže odhaliť a rozpoznať hráčov, ktorí sa sami vylúčili, za menej ako jednu desatinu sekundy s presnosťou viac ako 99 %.

ZDROJ: shutterstock.com

Softvér je lacný, bol schválený spoločnosťou Microsoft a možno ho spustiť na akomkoľvek štandardnom počítači so systémom Microsoft Windows, ktorý má prístup k jednej alebo viacerým webovým kamerám.

Po inštalácii systému ClientScan, ak do prevádzky vstúpi osoba, ktorá je v databáze samovylúčenia, kamera zachytí jej obraz v reálnom čase a pošle upozornenie buď prostredníctvom aplikácie, aplikácie WhatsApp alebo e-mailu zamestnancom na mieste; upozorní ich, že osoba, ktorá vstúpila do priestorov, je samovylúčená, a poskytne informácie, ako je jej meno a obdobie samovylúčenia.

Táto technológia pomôže prevádzkovateľom uprednostniť bezpečnosť a pohodu svojich zákazníkov, ako aj umožní prevádzkovateľom dodržiavať predpisy o samovylúčených osobách.

Laura Bedborough, vedúca oddelenia rozvoja podnikania a spoluzakladateľka spoločnosti ClientScan, uviedla: „Sme nesmierne hrdí na to, že sme uviedli na trh systém ClientScan, jeden z prvých systémov na svete riadených umelou inteligenciou, ktorý sa venuje ochrane hráčov, ktorí sa sami vylúčili z hry.“

„Naše riešenie predstavuje komplexný a vlastný vývoj konvolučnej neurónovej siete s cieľom zabezpečiť výnimočnú rýchlosť a presnosť pri zachovaní vysokej úrovne bezpečnosti. ClientScan je navrhnutý špeciálne na riešenie problémov samovylúčenia v rámci sektora hazardných hier v Spojenom kráľovstve a naše riešenie zabezpečuje prísny súlad s regulačným rámcom Komisie pre hazardné hry.“