Spoločnosť Esports Technologies, globálny poskytovateľ produktov a technológií pre ešportové stávkovanie, uzavrela so spoločnosťou Aspire Global definitívnu dohodu o prevzatí jej B2C divízie za 76 miliónov USD.

Esports Technologies podpísala definitívnu dohodu o prevzatí B2C značiek spoločnosti Aspire Global, ktorá pre Esport Technologies otvára možnosti cross-sellingových aktivít.

Spoločnosť Esports Technologies sa dohodla na zaplatení 58,3 milióna USD v hotovosti, 11,7 milióna USD vo forme zmenky a približne 5,9 milióna USD v kmeňových akciách. Transakcia by sa mala uzavrieť do 30. novembra 2021 pod podmienkou, že kupujúci získa dostatočné zdroje na financovanie nákupu a splní ďalšie podmienky pre uzatvorenie transakcie.

ZDROJ: aspireglobal.com

Portfólio B2C, ktoré spoločnosť Esports Technologies podľa uzatvorenej dohody získa, zahŕňa vlastné B2C značky spoločnosti Aspire Global. Ide o online kasína a športové stávky Karamba, Hopa, Griffon Casino, BetTarget, Dansk777 a GenerationVIP. Akvizícia B2C divízie spoločnosti Aspire bude pre Esport Technologies predstavovať strategickú príležitosť na urýchlenie rastu prostredníctvom ponuky ešportových stávok pre 1,25 milióna nových zákazníkov. Naša spoločnosť má v tomto segmente silnú pozíciu a bude ťažiť zo zvýšenej popularity a stále rastúceho záujmu o ešporty,“ povedal Aaron Speach, generálny riaditeľ spoločnosti Esports Technologies.

ZDROJ: esporttechnologies.com Esports Technologies is developing groundbreaking and engaging wagering products for esports fans and bettors around the world. Esports Technologies is one of the global providers of esports product, platform and marketing solutions.

Produktová B2C divízia spoločnosti Aspire Global zaznamenala za 12 mesiacov do 30. júna 2021 tržby vo výške 73,9 milióna USD a ukazovateľ EBITDA vo výške 8,2 milióna USD. Celkový objem stávok predstavoval 1,8 miliardy USD a celkový počet stávok presiahol miliardu. Esports Technologies plánuje využiť túto akvizičnú príležitosti na cross-sellingový predaj ešportových stávok v rámci získaného portfólia značiek, aby tým zvýšila tržby, počet stávok a veľkosť klientskej základne. Po konečnom uzavretí transakcie spoločnosť Esports Technologies zabezpečí prevádzkovú kontinuitu značiek podpísaním 4-ročnej servisnej zmluvy pre tieto značky.

Generálny riaditeľ spoločnosti Aspire Global Tsachi Maimon vo svojom stanovisku k dohode uviedol, že vďaka vysokým rastovým ambíciám a vnútornej sile spoločnosti je Esports Technologies „dokonalou voľbou“ pre ich B2C značky a dodal: „S B2C značkami spoločnosti Aspire Global získava Esports Technologies popredné, dobre zavedené značky, vynikajúcu základňu pre ďalší rast a veľmi talentovaný tím, ktorý prispel k rastu B2C. Sme presvedčení, že Esports Technologies posunie naše značky na ďalšiu úroveň, a vítame spoločnosť Karamba a ostatné B2C značky ako našich nových partnerov.“

ZDROJ: pixabay.com

Oznámenie o akvizícii prichádza necelých desať dní po tom, čo spoločnosti Esports Technologies a Aspire Global uzavreli nové partnerstvo, ktoré im umožní využívať partnerské technologické riešenia. Spoločnosť Aspire Global integruje do svojej platformy vlastné modelovanie kurzov, tvorbu trhu a obchodný kanál spoločnosti Esports Technologies, zatiaľ čo špecialista na ešportové stávkovanie bude využívať systém spoločnosti Aspire Global na riadenie vzťahov so zákazníkmi AspireEngage a využívať ponuky pod značkami BtoBet a Kamambe.